Πέμπτη 23 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ ΑΕ» - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Χρειάζεται πάλη ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης

Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε χτες στην παραγωγική μονάδα στο Μεσολόγγι

Πάλη ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των εναπομεινάντων σημαντικών παραγωγικών μονάδων που αποτελούν δημόσια περιουσία, αξιοποίηση και ανάπτυξη αυτών με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι την επιχειρηματική κερδοφορία ήταν το κυρίαρχο ζήτημα που αναδείχθηκε κατά την προχτεσινή περιοδεία στις «Ελληνικές Αλυκές ΑΕ» στο Μεσολόγγι, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη.

Οι «Ελληνικές Αλυκές ΑΕ», των οποίων το 55% ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, το 20% στους ΟΤΑ και το 25% στην εταιρεία «ΚΑΛΑΣ», επιδιώκεται, όπως ειπώθηκε και από τους εργαζόμενους, να μπουν σε τροχιά ιδιωτικοποίησης καθώς διερευνάται, σύμφωνα και με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, η δυνατότητα πώλησης του ποσοστού που κατέχει το ελληνικό δημόσιο. Επιπλέον, αναφέρθηκαν ελλείψεις και κενά σε μόνιμο προσωπικό που επιδιώκεται να «μπαλωθούν» με εποχικό προσωπικό, που προσλαμβάνεται κάθε χρόνο με συμβάσεις μέχρι και 8 μηνών και απλήρωτες υπερωρίες.

Επίσης, ενώ υπάρχει η δυνατότητα όχι μόνο για την παραγωγή της πρώτης ύλης, αλλά και για συσκευασία και προώθηση ποιοτικού μαγειρικού αλατιού στην αγορά, αυτό δε γίνεται καθώς θα δημιουργούσε πρόβλημα στις ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο... Αυτή τη σημαντική αξία που μπορεί να έχουν για τον τόπο οι «Ελληνικές Αλυκές ΑΕ», που σημειωτέον αποτελούν το μεγαλύτερο προμηθευτή της χώρας σε αλάτι, αλλά και την ανάγκη οι εργαζόμενοι να βάλουν φραγμό σε σχέδια και βλέψεις ιδιωτικοποίησης, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης. Εκανε ξεκάθαρο πως είναι περιουσία του ελληνικού λαού και θα μπορούσαν, μαζί με τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο της χώρας, να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα λαϊκής ευημερίας και όχι κερδοφορίας του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ