Πέμπτη 23 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ
Επιτίθενται στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Σε συγκέντρωση, την Τρίτη 28 Ιούλη, στις 12 το μεσημέρι, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καλούν η Ομοσπονδία Εργαζομένων του κλάδου και το ΠΑΜΕ

Την επίθεσή τους, με στόχο την κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, συντονίζουν η μία μετά την άλλη οι εργοδοτικές οργανώσεις. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών κατέθεσε αγωγή, ζητώντας, όπως και οι τραπεζίτες, την ακύρωση της απόφασης του ΟΜΕΔ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου για το 2009. Η αγωγή που κατατέθηκε στις 17 Ιούλη κοινοποιήθηκε χθες στην Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ) και εκδικάζεται στις 21 Σεπτέμβρη. Είναι τέτοια η πρεμούρα της εργοδοσίας να χτυπήσει τη ΣΣΕ και να δώσει μηδενικές αυξήσεις, ώστε έχει, επιπλέον, καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για τον ίδιο λόγο, τα οποία εκδικάζονται στις 20 Αυγούστου και, ακόμα, ζητά την έκδοση προσωρινής διαταγής που εκδικάζεται την Τρίτη 28 Ιούλη!

Η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει την προκλητική στάση της εργοδοσίας, που «στηρίζεται από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις της ΕΕ» και υπογραμμίζει ότι «δε θα μείνει αναπάντητη από τους εργαζόμενους του κλάδου, δε θα μείνει αναπάντητη από τη διοίκηση της ΟΕΚΙΔΕ, από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα». Σε αυτή την κατεύθυνση καλεί τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση, που οργανώνει, την Τρίτη 28 Ιούλη, στις 12 το μεσημέρι, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο κτίριο 5, όπου θα εκδικαστεί η προσωρινή διαταγή. Κάλεσμα για τη συγκέντρωση απευθύνει και το ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Επίθεση με πολλούς στόχους

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ενέργεια των εργοδοτών, «που αξιοποιώντας το μηχανισμό του καπιταλιστικού κράτους, τη Δικαιοσύνη, ζητούν την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας» και σημειώνει πιο κάτω:

«Οι εργοδότες έχοντας την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και αξιοποιώντας τη φιλοεργοδοτική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δεν επιδιώκουν μόνο να μη δώσουν αυξήσεις στους εργαζόμενους, παρά τα προκλητικά και αμύθητα υπερκέρδη τους. Επιδιώκουν να καταφέρουν καίριο κτύπημα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που αποτελούσαν και αποτελούν μια ελάχιστη δικλείδα ασφαλείας. Δικλείδα που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε περίοδο μεγάλης κινητικότητας των εργαζομένων από ειδικότητα σε ειδικότητα, από κλάδο σε κλάδο και από χώρα σε χώρα.

Ταυτόχρονα, θέλουν να καταφέρουν πλήγμα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στην οργάνωση, στην αλληλεγγύη και την ενότητα της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ