Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Απολογισμός Δήμου με κριτήρια ΑΕ

Μια σχεδόν ιδανική εικόνα για τα οικονομικά του Δήμου Αθήνας επιχείρησε να παρουσιάσει στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο η διοίκηση του Δήμου, κατά τη συζήτηση του θέματος «Προέλεγχος Απολογισμού - Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως του Δήμου, οικονομικού έτους 2008». Για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή αντιμετώπισε τον απολογισμό του έτους με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια. Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» καταψήφισε τον Προέλεγχο Απολογισμού - Ισολογισμού.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Λάμπρου, ως επικεφαλής της «Συμπαράταξης», υπογράμμισε πως το βασικό ζήτημα δεν είναι αν έχει συνταχθεί ορθά αλλά τι πολιτικά εκφράζει και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.

Σημείωσε πως «η διαδικασία αυτή δεν αφορά μόνο τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων, αλλά αντανακλά και την εφαρμοζόμενη πολιτική. Η δική μας τοποθέτηση δεν αφορά λοιπόν το αν οι οικονομικές καταστάσεις έχουν συνταχθεί ορθά αλλά το ότι ο νόμος υποχρεώνει τους δήμους να κάνουν απολογισμό με κριτήρια Ανώνυμων Εταιρειών (ΑΕ), δηλαδή να υπολογίζονται σε χρηματική αξία, λες και θα πουληθούν πλατείες - πάρκα - παιδότοποι - πεζοδρόμια. Πρόκειται για εμπορευματική λογική της λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), που εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι».

Και πρόσθεσε: «Ακόμα η πληθώρα δραστηριοτήτων που έχει μεταβιβαστεί μέσω των δημοτικών ΑΕ, με κριτήριο το κέρδος οι προτεραιότητες σε έργα που είμαστε αντίθετοι (διπλή ανάπλαση, γκαράζ στο Πάρκο Κύπρου και Πατησιών, Μνημόνιο με ΕΕΣ για το Κτήμα Δρακοπούλου κ.ά.), η υποχρηματοδότηση και η μη διεκδίκηση έργων για κοινωνικές υποδομές (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, ανάπτυξη πρασίνου, αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική προστασία κ.ά.), η εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας στο προσωπικό είναι τα πολιτικά ζητήματα που μας οδηγούν στην καταψήφιση του Απολογισμού».

Τον Προέλεγχο Απολογισμού - Ισολογισμού καταψήφισαν και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ