Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέθανε μετανάστης που ξυλοκοπήθηκε στην Ηγουμενίτσα

Πέθανε χθες στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, ο Κούρδος μετανάστης, Αριβάν Οσμάν Αμπτουλάχ, που νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση μετά από το βάναυσο και απάνθρωπο ξυλοδαρμό του από λιμενικούς στις 3 Απρίλη στην αποβάθρα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, όπως είχαν καταγγείλει αυτόπτες μάρτυρες.

Οπως είχε καταγγείλει τότε στη Βουλή το ΚΚΕ, για την υπόθεση, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης των υπευθύνων για το σοβαρό αυτό περιστατικό.

Με χτεσινή της ανακοίνωση, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» σημειώνει πως ο θάνατος του Αριβάν είναι συνέπεια της αντιμεταναστευτικής πολιτικής που σχεδιάζει η ΕΕ και προωθεί η κυβέρνηση και υπογραμμίζει με τον πιο τραγικό τρόπο τα όρια αυτής της πολιτικής σ' ό,τι έχει να κάνει με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων. Τέτοια περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα, αλλά συνιστούν τελικά τον κανόνα. Ηδη, σήμερα (27.7.) το πρωί έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεμένοι με χειροπέδες 60 κρατούμενοι μετανάστες από τη Χίο, μεταφερόμενοι σε κλούβες. Πριν λίγες εβδομάδες στη Ν. Μανωλάδα Ηλείας «αγανακτισμένοι» κτηνοτρόφοι, με πρόσχημα την υποψία τους για ζωοκλοπή, περιέφεραν δεμένους σε μοτοσικλέτες αλλοδαπούς εργάτες γης. Στην Πάτρα, με μια επιχείρηση πρωτοφανούς αγριότητας ξηλώθηκε ο καταυλισμός των προσφύγων. Στην Αθήνα επανειλημμένα καταγγέλλονται επιδρομές από ΜΑΤ και παρακρατικές συμμορίες σε χώρους που διαμένουν μετανάστες.

Αυτά τα περιστατικά γεννά η πολιτική της «μηδενικής ανοχής στη λαθρομετανάστευση». Αυτά τα περιστατικά γεννούν νόμοι, όπως το πλέον πρόσφατο ΠΔ 81/2009. Δε θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών, βασισμένη σε νόμους και διατάξεις των ελληνικών κυβερνήσεων σε εφαρμογή αντίστοιχων ευρωενωσιακών μέτρων, αποτυπώνουν ανάγλυφα τη βαρβαρότητα συνολικά της ακολουθούμενης πολιτικής, η οποία στο στόχαστρό της έχει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις όλου του λαού. Σήμερα δοκιμάζεται στις πλάτες του πιο αδύναμου κομματιού της εργατικής τάξης. Επαναλαμβάνουμε την απαίτησή μας για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης: Καμία συγκάλυψη, να αποκαλυφτούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι αυτής της ανθρωποκτονίας. Να ληφθούν όλα τα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση, και να μην απελαθούν οι λαθρομετανάστες αυτόπτες μάρτυρες του βάρβαρου ξυλοδαρμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ