Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αυθαιρεσίες της διοίκησης της ΕΡΤ

Καταγγέλλει το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι του κυλικείου

Αυθαίρετες αποφάσεις της διοίκησης της ΕΡΤ που από την μία προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του κυλικείου - εστιατορίου με παράλληλη απόλυση 16 εργαζομένων του Συνεταιρισμού και από την άλλη «χαρίζει» οπτικοακουστικό υλικό στον ΑΝΤΕΝΝΑ, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ η διοίκηση της ΕΡΤ «χαρίζει» στον ΑΝΤΕΝΝΑ οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο πληρώνει ο ελληνικός λαός και παράγουν οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αυτό έγινε με την δημιουργία «απευθείας ειδικής Σύνδεσης μέσω Οπτικής Ινας» με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤΕΝΝΑ για pull συνδέσεις αλλά και για αποκλειστικές εξυπηρετήσεις. «Mε τα λεφτά του Ελληνα φορολογούμενου ωφελείται μονομερώς ο ιδιώτης», τονίζει το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ σε σχετική ανακοίνωση.

Με τον τρόπο αυτό όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση «παγιώνεται το "ξεπούλημα" του ραδιοτηλεοπτικού έργου και του μόχθου των εργαζομένων της ΕΡΤ μετατρέποντάς τους έμμεσα σε ενοικιαζόμενους και μειώνοντας δραματικά τις εργασιακές θέσεις και στο χώρο των ιδιωτικών καναλιών». Το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ δηλώνει, ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν μπορούν να γίνουν υπάλληλοι και του ΑΝΤΕΝΝΑ ή όποιου άλλου ιδιωτικού σταθμού, ενώ καλεί τους εργαζόμενους να μην αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη για σύνδεση και λειτουργία της Ινας, χωρίς έγγραφες εντολές ώστε οι ευθύνες να αποδοθούν σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις για να πλουτίζουν τον ιδιωτικό χώρο μέσω της εκμετάλλευσης της δουλειάς των εργαζόμενων στην ΕΡΤ.

Σε ιδιώτες και το κυλικείο

Παράλληλα, η διοίκηση της ΕΡΤ προχωρά αιφνιδιαστικά στο κλείσιμο και την εκποίηση σε ιδιωτικές εταιρείες εστίασης του κυλικείου - εστιατορίου της ΕΡΤ μετά από 33 χρόνια λειτουργίας του. Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής ΔΟΥ Γ. Υφαντής, εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο να διενεργηθεί ανοιχτός μειοδοτικός διαγωνισμός «εκμίσθωσης χώρων για την εγκατάσταση μονάδων παροχής υπηρεσιών κυλικείου και εστιατορείου».

Μέχρι σήμερα στο χώρο του ραδιομεγάρου ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Προσωπικού ΕΡΤ ήταν αυτός που λειτουργούσε το κυλικείο - εστιατόριο παρέχοντας προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Τώρα, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Διοίκησης, από την μία θα βρεθούν στον δρόμο οι 16 εργαζόμενοι που δούλευαν εκεί αλλά και από την άλλη, οι τιμές των προϊόντων θα διπλασιαστούν.

Οι εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού σε σχετική ανακοίνωσή τους απευθύνουν το ερώτημα: από πότε «η εταιρεία που λειτουργεί και με την εισφορά του ελληνικού λαού, γίνεται σήμερα ένας στυγνός επιχειρηματίας που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κερδίζοντας ψίχουλα, ένα χώρο που από το 1976, έχει παραχωρήσει σαν παροχή προς τους εργαζομένους της;». Καλούν δε όλους τους εργαζόμενους, να ταχθούν στο πλευρό τους στον αγώνα που ξεκινούν ενάντια στην αδικία, που η διοίκηση της ΕΡΤ διαπράττει εις βάρος τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση σήμερα στην Κατεχάκη (2012-12-12 00:00:00.0)
Απαγορεύεται..... (2009-03-10 00:00:00.0)
«Κοινή» ικανοποίηση (2007-07-26 00:00:00.0)
Κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου (2000-12-06 00:00:00.0)
Ανάγκη η εξυγίανση της ΕΡΤ (1997-06-03 00:00:00.0)
ΠΟΣΠΕΡΤ και κινητοποιήσεις (1997-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ