Παρασκευή 31 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Απλήρωτες καθαρίστριες 4 μήνες

Απλήρωτες, εδώ και τέσσερις μήνες, είναι οι καθαρίστριες στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο. Ο εργολάβος του συνεργείου καθαριότητας, που απασχολούνται, αρνείται προκλητικά να καταβάλλει τα δεδουλευμένα τους, με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Την άμεση πληρωμή των έξι καθαριστριών διεκδικεί με συνεχείς παρεμβάσεις της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την ασύδοτη δράση των εργολάβων καθαριότητας όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και γενικότερα. Πριν λίγες μέρες, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία ζητώντας την παρέμβασή της ώστε να καταβληθούν όλες οι οφειλές στους εργαζόμενους και να εφαρμοστεί, επιτέλους, η σύμβαση εργασίας, που αυθαίρετα καταστρατηγεί ο εργολάβος.. Εθεσε, δε, επιτακτικά το ζήτημα πλήρους απασχόλησης των καθαριστριών και της ένταξής τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Ταυτόχρονα όπως υπογράμμισαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, το βασικό αίτημα που προβάλλει και θα παλέψει για την ικανοποίησή του το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, είναι η μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με ευθύνη της πρυτανείας, αφού πρώτα «πεταχτούν» από το Πανεπιστήμιο τα εργολαβικά συνεργεία, ώστε να μπει τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ