Παρασκευή 31 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανυποχώρητα στην ταξική πάλη

Διεύρυνση και όχι κατάργηση των ΒΑΕ, απαίτησαν οι διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Διεύρυνση και όχι κατάργηση των ΒΑΕ, απαίτησαν οι διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη
Μεταλλεργάτες, ηλεκτροτεχνίτες, οικοδόμοι, νέοι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο ταξικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ και πραγματοποίησαν, χτες, στη Θεσσαλονίκη, μαχητική εργατική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης.

Η συγκέντρωση έγινε στο Αγαλμα Βενιζέλου, όπου χαιρέτισαν ο Γ. Τσιγκαράκης, εργάτης της βιομηχανίας μετάλλου ΣΤΗΜΠΕΘΕΡΜ, και ο Γ. Χολερίδης, μεταλλεργάτης, εκ μέρους του ΠΑΜΕ. Συμμετείχαν με δικά τους πανό οι ηλεκτροτεχνίτες ανελκυστήρων και οι εργάτες της χημικής βιομηχανίας. Από τα μεγάφωνα ακούγονταν συνθήματα: «Τα ΒΑΕ δε μας τα χάρισε κανένας. Τα κερδίσαμε με αγώνες. Κάτω τα χέρια από τον ιδρώτα και τη ζωή των εργατών», «Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει νόμους, η ΝΔ τους εφαρμόζει, η ΓΣΕΕ υπακούει. Είναι συνένοχοι. Εργάτες και εργάτριες καταδικάστε τους».

Η διαδήλωση των ταξικών δυνάμεων του Μετώπου ξεκίνησε από την Εγνατία οδό. «Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΡΕΑ», «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, απάντησε εργάτη στην τρομοκρατία». «Κόντρα στη λιτότητα και την υποταγή, με λάβαρα του ΠΑΜΕ στην ταξική γραμμή», φώναζαν οι εργάτες, καθώς κατέβαιναν στην οδό Τσιμισκή. Η διαδήλωση συνεχίστηκε στην οδό Βενιζέλου και έφτασε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, καλώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλονίκης σε ανυποχώρητη ταξική πάλη. Μεγάλες συγκέντρωσες και πορείες έκαναν οι εργαζόμενοι της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.

Με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ

Στο Λασίθι, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Νικολάου και έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Στην Κέρκυρα, ξενοδοχοϋπάλληλοι και άλλοι εργαζόμενοι βγήκαν δυναμικά στους δρόμους στη διασταύρωση του ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ».

Με πικετοφορία και εξόρμηση στην προκυμαία και στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης, οι εργαζόμενοι της Λέσβου εδωσαν «παρών» στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου.

Στο Βόλο, εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Νικολάου, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πικετοφορία στους δρόμους της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν την απεργία (2009-11-20 00:00:00.0)
Απεργία από τους ηλεκτροτεχνίτες (2008-09-25 00:00:00.0)
«Οχι» στο έγκλημα κατά της Παλαιστίνης (2000-10-14 00:00:00.0)
«Διάλογος - κοροϊδία» (2000-07-21 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση! (2000-06-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-08-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ