Σάββατο 14 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
«Οχι» στο έγκλημα κατά της Παλαιστίνης

Αγωνιστικές εκδηλώσεις σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Ηράκλειο

Φωνή διεθνιστικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό «ύψωσαν» χτες στη Λάρισα δεκάδες μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καταγγέλλοντας την εγκληματική ιμπεριαλιστική επίθεση του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, συμμετείχαν στην πικετοφορία που διοργάνωσε, για να καταδικάσουν τόσο τις εγκληματικές ενέργειες της ηγεσίας του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστίνιων, όσο και τη στήριξη που παρέχουν σ' αυτές οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας πικέτες, πορεύτηκαν μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για να βροντοφωνάξουν «Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη», για να πουν «Μπάρακ - φασίστα - δολοφόνε», για να καταγγείλουν ότι «Πίσω από τον Μπάρακ, βρίσκονται μαζί, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και κεντροαριστεροί» και για να δηλώσουν ακόμα μία φορά «Ζήτω η φιλία των λαών, κάτω η "νέα τάξη" των ιμπεριαλιστών». Απηύθυναν, δε, κάλεσμα στους Λαρισαίους και στις Λαρισαίες, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, όπως την είχαν εκφράσει και στο γιουγκοσλαβικό και μοίραζαν την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την εγκληματική επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής.

Μπροστάρηδες στην πικετοφορία ήταν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να βρεθούν και πάλι εκεί όπου τους καλεί το χρέος. Στην πρωτοπορία του αγώνα συμπαράστασης των λαών, που οι ιμπεριαλιστές δολοφονούν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Εξορμήσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό πραγματοποιούν οι κομμουνιστές και στους άλλους νομούς της Θεσσαλίας, μοιράζοντας την ανακοίνωση του ΚΚΕ στους κατοίκους των πόλεων και των χωριών, τους οποίους και καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να υψώσουν για μια ακόμα φορά το «λάβαρο» της αντίστασης στους ιμπεριαλιστές και στα «βρώμικα» σχέδιά τους.

Στην Αλεξανδρούπολη

Πικετοφορία συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, που χτυπιέται βάρβαρα, επειδή διεκδικεί το δικαίωμά του να έχει πατρίδα, πραγματοποίησαν χτες βράδυ πολίτες της Αλεξανδρούπολης.

Η πικετοφορία ξεκίνησε από το Δημαρχείο. Οι διαδηλωτές μετέφεραν το μήνυμα συμπαράστασης σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν τους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς χειρισμούς. Απαίτησαν «Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη» και κατήγγειλαν τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ. «Μπάρακ - φασίστα - δολοφόνε», διαδήλωσαν με βροντερή φωνή και παράλληλα κατήγγειλαν το ρόλο των ντόπιων υποτακτικών των ιμπεριαλιστών: «Στην Παλαιστίνη παιδιά δολοφονούν και οι εκσυγχρονιστές σιωπούν».

Στο Ηράκλειο Κρήτης

Με ιδιαίτερο παλμό και αγωνιστικότητα πήραν μέρος στη διαδήλωση καταδίκης της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε βάρος του παλαιστινιακού λαού οι Ηρακλειώτες, με μεγάλη συμμετοχή ιδιαίτερα της νεολαίας.

Το κάλεσμα της συγκέντρωσης έγινε από την Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου και τη «Νεανική Δράση για την Ειρήνη». Το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε χτες βράδυ στην πλατεία Λιονταριών. Πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στη Νομαρχία, όπου διαβάστηκε το ψήφισμα και δόθηκαν νέα αγωνιστικά ραντεβού στην πάλη κατά του ιμπεριαλισμού. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η "νέα τάξη" των ιμπεριαλιστών», «Οι λαοί δεν είναι κρέας για οβίδες, έχουν το δικαίωμα να ζούνε σε πατρίδες», κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ