Σάββατο 14 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Ανακοινώσεις συμπαράστασης

Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις συμπαράστασης προς το λαό της Παλαιστίνης από ελληνικές οργανώσεις, εργατικές ενώσεις, φοιτητές κ.ά. Κοινή σε όλες τις ανακοινώσεις είναι η διαπίστωση ότι η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ είναι μια ακόμη επέμβαση που παρακινείται από τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, ενώ διαδηλώνεται η ανάγκη αλληλεγγύης και συμπαράστασης του ελληνικού λαού προς τους Παλαιστινίους.

Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ εκφράζει «τον αποτροπιασμό των Ελλήνων εργαζομένων για τους νέους βομβαρδισμούς και τις βιαιότητες των Ισραηλινών κατά των Παλαιστινίων», και επισημαίνει την ανάγκη για «άμεση παρέμβαση της Διεθνούς Κοινότητας και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ώστε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί κατά των Παλαιστινίων και των αμάχων και να περιφρουρηθεί η ειρήνη στην περιοχή».

«Τον αποτροπιασμό και την αγανάκτηση των εργαζομένων για τις δολοφονίες και τους τραυματισμούς εκατοντάδων Παλαιστινίων αμάχων, ακόμα και παιδιών, από τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής», εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να εκφράσουν έμπρακτη αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με ανακοίνωσή του, «εκφράζει τη συμπαράστασή του στον παλαιστινιακό λαό», καλεί «όλους τους εργαζομένους και τα συνδικάτα να καταγγείλουν την εγκληματική επιδρομή των Ισραηλινών εναντίον των Παλαιστινίων», και δηλώνει πως «πιστεύει ότι επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων που δολοφονεί».

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής & Ν. Πειραιά - Νήσων «Ο Προμηθέας», με ψήφισμά του, «καταγγέλλει και καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών ιμπεριαλιστών κατά των αμάχων Παλαιστινίων» και καλεί «όλους τους εργαζομένους να συμπαρασταθούν στον παλαιστινιακό λαό και να παλέψουν», ενώ καταλήγει: «Αντιστεκόμαστε αποφασιστικά στον ιμπεριαλισμό και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που προσπαθεί να επιβάλει».

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), με ανακοίνωσή της, «καταδικάζει τη βάρβαρη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Ραμάλα και στη Γάζα». Η ΟΕΚΙΔΕ διαπιστώνει ότι «ο ΝΑΤΟικός και αμερικανικός επεκτατισμός, μετά την ωμή επέμβασή του στα Βαλκάνια, δημιουργεί εμπόλεμη κατάσταση» στη Μέση Ανατολή. Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο ελληνικός λαός θα δείξει έμπρακτη συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό, όπως και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία».

Και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με ανακοίνωσή της, εκφράζει την αγωνία της για τα σύννεφα πολέμου που μαζεύονται στη Μέση Ανατολή. «Πριν το αίμα στεγνώσει στους τάφους της Γιουγκοσλαβίας», αναφέρει, «στο κέντρο του στόχου είναι και πάλι η ειρήνη». Η ΟΓΕ εκφράζει τη διαμαρτυρία της «γιατί οι ισχυροί, η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η ΕΕ υποδαυλίζουν τις φωτιές, καλλιεργούν εντάσεις και δε δίνουν λύσεις στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον παλαιστινιακό λαό».

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Ανατολικής Κρήτης της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή της, «καταγγέλλει την ωμή και δολοφονική στρατιωτική επίθεση του ισραηλινού ιμπεριαλισμού στον παλαιστινιακό λαό», σημειώνοντας πως «το δεξί χέρι του ΝΑΤΟ με τις πλάτες της ΕΕ και των Αμερικανών δολοφονεί αμάχους και μικρά παιδιά, καταπατά συμφωνίες και δεν επιτρέπει στο λαό της Παλαιστίνης να ζήσει στην πατρίδα του». Και καλεί «τη νεολαία να δώσει βροντερό "παρών" στην καταδίκη της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας».

Ο Σπουδαστικός Σύλλογος ΣΕΥΠ - ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, με ανακοίνωσή του, που συνυπογράφουν όλες οι συμμετέχουσες σ' αυτόν παρατάξεις (ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, ΠΚΣ, ΠΑΣΠ), τονίζει πως «στέκεται με όλες τις δυνάμεις του στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού που διεξάγει δίκαιο και ηρωικό αγώνα για να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος». Σημειώνει, ακόμη, πως «η αλληλεγγύη και ενεργός αγωνιστική συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ