Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-Γ
Οι συνήθεις νικητές

Με τους γνωστούς τα τελευταία χρόνια κατόχους της πρώτης θέσης Ολυμπιακό στους άνδρες και Πανελλήνιο στις γυναίκες να κυριαρχούν και φέτος, και τις ρίψεις να κλέβουν την παράσταση Οσον αφορά τις επιδόσεις, διεξήχθη το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Ανδρών -Γυναικών. Μάλιστα, οι αγώνες αποτέλεσαν και ένα κρίσιμο τεστ για τα μέλη της ελληνικής αποστολής που θα ταξιδέψουν σε δύο βδομάδες στο Βερολίνο προκειμένου να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Πρώτος σύλλογος στους άνδρες αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός με 361β, έναντι 226.5 του Πανελληνίου ΓΣ και 96 του Πανιωνίου. Στις γυναίκες πρώτευσε ο Πανελλήνιος ΓΣ με 247β, έναντι 242.5 του Ολυμπιακού και 97 της ΕΑ Ρεθυμνιακού που ταυτόχρονα αναδείχθηκε και πρώτο επαρχιακό σωματείο.

Στη σφυροβολία των γυναικών η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια αφού σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στο αγώνισμα, ρίχνοντας βολή στα 70.73, κάτι που υπερβαίνει και το υψηλό όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου (70 μέτρα). Βρίσκεται πίσω από το πανελλήνιο ρεκόρ της Στέλλας Παπαδοπούλου, το 72.10, ενώ αποτελεί και ατομικό ρεκόρ για την ίδια. Επίσης, στον ακοντισμό ο Σπύρος Λεμπέσης σημείωσε την τέταρτη καλύτερη επίδοση της χώρας μας στο αγώνισμα με βολή στα 80.95.

Στις κούρσες μέτρια εμφάνιση είχε για τον Περικλή Ιακωβάκη που μπορεί να πήρε την πρώτη θέση στα 400 μέτρα με εμπόδια των ανδρών, όμως ο χρόνος που σημείωσε (49.62) δεν τον ικανοποίησε ενόψει της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου, όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί καν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ