Κυριακή 9 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 9/8
  • Γιώτα Βέη
    Γιώτα Βέη
    Ο Γιάννης Κούτρας, η φωνή που συνεχίζει να μας ταξιδεύει στο «Σταυρό του Νότου» και σε άλλες «θάλασσες», περιοδεύει στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας μια μουσική παράσταση - αναδρομή στην πορεία του από το 1978 μέχρι και σήμερα. Συνοδευόμενος από ένα ακουστικό σχήμα (πιάνο, μπάσο, μπουζούκι), στις 9 μ.μ. τραγουδά στο Μεσολόγγι.
  • Η «Ελένη» του Ευριπίδη παρουσιάζεται (9 μ.μ.), στο Θέατρο Αττικού Αλσους (είσοδος από Αθ. Καρπενησιώτη), σε σκηνοθεσία Λάμπρου Τσάγκα. Μετάφραση: Τάσος Λέρτας. Σκηνικά - Kοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης, Δέσποινα Βολίδη. Μουσική Σύνθεση - Ορχήστρα: Νίκος Ξανθούλης, Γιώργος Μουνδρουλέας, Ελένη Καμβυσίρη. Χορογραφίες: Θάλεια Παπαδοπούλου. Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος. Παίζουν: Γωγώ Ατζολετάκη, Λάμπρος Τσάγκας, Νίκος Καραγιώργης, Λαμπρινή Λίβα, Μαρίτα Βλασσοπούλου, Γιάννης Τσιώμου, Νίκος Καψής, Γιάννης Σταματίου, Κωνσταντίνος Ζημιανίτης. Είσοδος ελεύθερη.
Δευτέρα 10/8
  • «To τραγούδι από τον 6ο αιώνα ως σήμερα» τιτλοφορείται η παράσταση μουσικής και λόγου, στις 9 μ.μ., στο Θέατρο Αττικού Αλσους. Τραγούδι: Γιώτα Βέη. Παρουσίαση - απαγγελία: Ρένα Βενιέρη.
  • Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συνεχίζει το θερμό συναυλιακό του καλοκαίρι, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα θα βρίσκεται στα Μουδανιά Χαλκιδικής. Παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τα πιο αγαπημένα τραγούδια της 35χρονης πορείας του, «καρπούς» της συνεργασίας του με σημαντικούς Ελληνες δημιουργούς: Μ. Λοΐζο, Θ. Μικρούτσικο, Α. Αλκαίο, Κ. Τριπολίτη, Σ. Μεσημέρη κ.ά. Μαζί του η Σοφία Στρατή και ο Κώστας Γαλίτης.
  • Συνεχίζοντας την περιοδεία του, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σήμερα τραγουδά στην Κυπαρισσία. Παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια παλιά και αγαπημένα αλλά και κάποια καινούρια από τον τελευταίο του δίσκο - soundtrack «Πεθαίνω για σένα». Μαζί του οι Δημήτρης Σταρόβας και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.
  • Γιάννης Κούτρας
    Γιάννης Κούτρας
    Οι εκ Κρήτης ορμώμενοι «Χαΐνηδες» συνεχίζουν τα συναυλιακά «ταξίδια» τους προσφέροντας πραγματικές γιορτές με μουσική, τραγούδι, επικοινωνία. Σήμερα εμφανίζονται στη Νάξο και αύριο στη Σύρο.
Τρίτη 11/8
  • Στην Ικαρία (Γιαλισκάρι, Ράχες), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «Ικαρος», τα Καρπάθεια «συνομιλούν» με τον Ψηλορείτη, στη συναυλία της υπέροχης Marta Sebestyen από την Ουγγαρία (με τους Bolya - Donga trio) και του Κωστή Αβυσσηνού. Μαζί του οι: Αφεντούλα Ραζέλη (τραγούδι), Γιώργος Μαυρομανωλάκης (κιθάρα, τραγούδι), Νίκος Καπλατζής (κρουστά), Γιώργος Παπαϊωάννου (βιολί).
  • Δύο εξαίρετοι τραγουδοποιοί, ο Μάνος Ξυδούς και ο Πάνος Κατσιμίχας, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας, εμφανίζονται σήμερα στην Καρδίτσα και στις 14/8 στην Προσοτσάνη Δράμας.
Τετάρτη 12/8
  • Ο Νίκος Πορτοκάλογλου δίνει συναυλία στην Αμφιλοχία (λιμάνι). Συνοδευόμενος από τη Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο του «Στροφή» και άλλα γνωστά τραγούδια.
Πέμπτη 13/8
  • Δημιουργίες του πλημμυρισμένες από ευαισθησία αλλά και διαλεχτά τραγούδια άλλων συνθετών κομίζει με τη χαρακτηριστική εκφραστική ερμηνεία του ο Χρήστος Θηβαίος, σήμερα στη Ρόδο και αύριο στην Κω.
Παρασκευή 14/8
  • Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου, η δημοτική παράταξη Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Λαγκαδίων διοργανώνει εκδήλωση - συναυλία στα Λαγκάδια Αρκαδίας, στις 8.30 μ.μ. Θα συμμετάσχει το συγκρότημα του μουσικού Στέφανου Ψαραδάκου, ερμηνεύοντας τραγούδια σε στίχους του Γιάννη Ρίτσου, από τους κύκλους «Επιτάφιος», «Ρωμιοσύνη», «Καπνισμένο Τσουκάλι» κ.ά., μελοποιημένα από μεγάλους συνθέτες (Μ. Θεοδωράκη, Χρ. Λεοντή, Θ. Μικρούτσικο κλπ). Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Λαγκαδινού αγωνιστή, δασκάλου Νίκου Πλουμπίδη, ο οποίος εκτελέστηκε πριν από 55 χρόνια (14 Αυγούστου 1954).
  • Διονύσης Τσακνής
    Διονύσης Τσακνής
    Τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο «Οι φίλοι μου είμαι εγώ» και κομμάτια από τη μακρόχρονη δημιουργική του διαδρομή ερμηνεύει ο Διονύσης Τσακνής, σήμερα στη Μεσοκόμη Ευρυτανίας και αύριο στο Δερβένι Κορινθίας.

Marta Sebestyen
Marta Sebestyen

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ