Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΥΒΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Ξενοδοχείο «κόβει» την πρόσβαση στην παραλία

Αγανακτισμένοι δηλώνουν κάτοικοι του Δήμου Γουβών στο Νομό Ηρακλείου γα την αυθαίρετη και παράνομη όπως χαρακτηρίζουν περίφραξη παραλίας στην περιοχή από ξενοδοχείο με σκοπό την ιδιωτική χρήση της και ανακοπή της πρόσβασης προς την παραλία στους ντόπιους. Συγκεκριμένα, 80 κάτοικοι της περιοχής με κείμενο που υπογράφουν δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο τονίζοντας ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα ο αιγιαλός και η παραλία είναι κοινόχρηστοι χώροι και η πολιτεία έχει το χρέος να εξασφαλίζει την άνετη και απρόσκοπτη προσπέλαση όλων των πολιτών σε αυτούς.

«Στην παραλία που κάναμε μπάνιο εμείς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, σήμερα μας έχει απαγορευτεί από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, λέγοντάς μας ότι είναι ιδιωτική», αναφέρουν οι κάτοικοι. Πρόκειται για το ξενοδοχείο ΑΜΙΡΑΝΤΕ (πρώην GRETA SYN) της ξενοδοχειακής αλυσίδας GRECOTEL που έχει μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα.

Να αναφέρουμε ότι το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια. Πέρυσι με εντολή της διεύθυνσης του ξενοδοχείου ένστολοι υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι απαγόρευαν να πλησιάσουν οι ντόπιοι την παραλία με αμμουδιά στέλνοντάς τους στα βράχια να κάνουν μπάνιο. Οι κάτοικοι αρκετές φορές είχαν καλέσει το Λιμενικό χωρίς ωστόσο να δοθεί κάποια λύση. Το μόνο που γίνονταν ήταν κάθε φορά που έρχονταν οι Λιμενικοί να εξαφανίζονται οι άνδρες της εταιρείας security και να εμφανίζονται πάλι ξανά απαγορεύοντας και πάλι την πρόσβαση στους ντόπιους.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τους αρμόδιους φορείς (εισαγγελέα Ηρακλείου, Δήμο, Νομαρχία, Περιφέρεια κ.α.) να παρέμβουν ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αλλιώς, όπως δηλώνουν, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις που θα εμποδίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του ξενοδοχείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ