Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Τρεις απολυμένοι στο ΑΣΤΡΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚ

Τρεις απολύσεις εργαζομένων στο ΑΣΤΡΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚ καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας σε όλους τους εργαζόμενους του νομού, με την απαίτηση να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις και να εξασφαλιστεί η δουλειά όλων.

Οπως λέει χαρακτηριστικά το Συνδικάτο, «θεωρούμε απαράδεκτες τις απολύσεις αυτές ιδιαίτερα την στιγμή που διώχνουν υπαλλήλους με 16 χρόνια προϋπηρεσία και προσλαμβάνουν νέους υπαλλήλους με προφανή σκοπό να αυξήσουν τα κέρδη τους πληρώνοντας χαμηλότερους μισθούς. Θεωρούμε ότι δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί της εργοδοσίας ότι οι εργαζόμενοι δεν ήτανε καλοί στην δουλειά τους, ιδιαίτερα όταν φτάνουν τα 16 χρόνια στη δουλειά, χωρίς οποιαδήποτε παρατήρηση. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο και συνδικαλιστικό μέσο για να επιβάλουμε ανάκληση των απολύσεων και εξασφάλιση της δουλειάς όλων των εργαζομένων».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στο ΑΣΤΡΟΝ-ΗΛΕΚΤΡΙΚ να μην τρομοκρατηθούν, αντίθετα σημειώνει, τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουν δυναμικά, να εκφράσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους απολυμένους συναδέλφους τους, να απαιτήσουν να γυρίσουν άμεσα στη δουλειά.

«Το κεφάλαιο και οι εργοδότες σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης που τα συμπτώματά της ζούμε στη χώρα μας, γίνονται ακόμα πιο ασύδοτοι, δυναμώνουν την επιθετικότητά τους με στόχο οι εργαζόμενοι να πληρώσουν ακριβά το βάρος της κρίσης. Η απαίτηση του κινήματος, των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων πρέπει να είναι μία: Να πληρώσει η πλουτοκρατία για την κρίση», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το Συνδικάτο αναδεικνύοντας παράλληλα τις ευθύνες που έχουν τα κόμματα του δικομματισμού και του «ευρωμονόδρομου» που τόσα χρόνια με την πολιτική τους άφησαν ασύδοτους τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις, να αυξάνουν τα κέρδη τους και τώρα διαχειρίζονται την κρίση πάλι υπέρ τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ