Σάββατο 8 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να προστατευθεί από τις πυρκαγιές η Μακρινίτσα

Να ληφθούν μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία της κοινότητας Μακρινίτσας του νομού Μαγνησίας, από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τον υπουργό Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής, Αχ. Κανταρτζής και Αντ. Σκυλλάκος.

Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στην Ερώτησή τους, «η πρόσφατη πυρκαγιά στην κοινότητα Μακρινίτσας εντός του οικισμού Κουκουράβα, κατασβέστηκε άμεσα με τη βοήθεια επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και με τη σημαντική προσφορά των εθελοντών κατοίκων της περιοχής, χωρίς να πάρει μεγάλες διαστάσεις και να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές. Το περιστατικό ανέδειξε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα ελλείψεις και προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την προσπάθεια τόσο της Πυροσβεστικής όσο και των εθελοντών να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά ώστε η περιοχή να είναι προστατευμένη μπροστά στον πιθανό κίνδυνο νέας φωτιάς».

«Κρίνεται αναγκαία - συμπληρώνουν οι βουλευτές στην Ερώτησή τους - η χρηματοδότηση της κοινότητας για την αγορά ενός μικρού, ευέλικτου και σύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος το οποίο με άνεση θα μπορεί να κινείται εντός του παραδοσιακού οικισμού, και για την κατασκευή πυροσβεστικών κρουνών για την άμεση πλήρωση των πυροσβεστικών οχημάτων. Επιπλέον, χρειάζεται έγκαιρα να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά στο δίκτυο ύδρευσης, στη δεξαμενή και στο δίκτυο λιθόστρωτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ