Σάββατο 8 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΙΜΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Η τέταρτη πυρκαγιά σε ένα μήνα!

Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι όσο η γη αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και δεν αποτελεί λαϊκή περιουσία, επιχειρηματικά συμφέροντα, μεγάλα και μικρά, θα κατακαίνε το δασικό πλούτο της χώρας και των νησιών. Γι' ακόμη μια φορά, φαίνεται ξεκάθαρα, ότι οι αιτίες πρόκλησης πυρκαγιών είναι η εμπρηστική δασοκτόνα πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ως κυβερνήσεις παραχώρησαν και παραχωρούν τα δάση στους ιδιώτες για να κερδοσκοπήσουν πάνω στη γη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες σε δασική έκταση στις Βολίμες Ζακύνθου, η τέταρτη πυρκαγιά μέσα σ' ένα μήνα! Επιτόπου επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 9 αυτοκίνητα και ένα ελικόπτερο. Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει μέχρι τώρα, στις περιοχές Ορθωνιές, Κοιλιωμένος, Αγ. Θέκλη Βολιμών και Εξωχώρα.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι κάτοικοι της Ζακύνθου, μιλούν για συμφέροντα που έχουν βαλθεί να κατακάψουν τους ορεινούς όγκους της περιοχής για να κερδοσκοπήσουν πάνω στην γη. Ολο το νησί έχει «ανακηρυχτεί» από το Νομαρχιακό Συμβούλιο τουριστική περιοχή. Με το δεδομένο μάλιστα, ότι οι ορεινοί όγκοι της Ζακύνθου δεν είναι καν δημόσια περιουσία, αλλά τη σφετερίζονται ιδιωτικά συμφέροντα - χωρίς επίσημα έγγραφα αλλά με το επιχείρημα ότι τα είχαν παραχωρήσει σε ιδιώτες οι... Ενετοί - σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν μεγάλα ξενοδοχεία, βίλες, εκεί που έχουν καεί δάση. Υπάρχουν περιοχές στο νησί, όπως λένε κάτοικοι, που καλύπτονται από βλάστηση ή καλλιέργειες, ή δεν επιτρέπεται να χτιστούν γιατί είναι βιότοποι. Κάποιοι λοιπόν, έχουν βαλθεί να αλλάξουν τη χρήση της γης και να οικοπεδοποιήσουν τα πάντα.

Επιπρόσθετα, να σημειωθεί ότι η δασοκτόνα πολιτική των κυβερνήσεων συμπληρώνεται και από τη συνειδητή αδιαφορία της Τοπικής Διοίκησης που δε διεκδικεί και δεν έχει πάρει κανένα προληπτικό μέτρο, όπως τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό των δασών, κατασκευή δεξαμενών αποθήκευσης νερού, εξοπλισμό με σύγχρονα μέσα δασοπυρόσβεσης, πρόσληψη απαιτούμενου προσωπικού με μόνιμη - σταθερή εργασία στις Δασικές Υπηρεσίες και την Πυροσβεστική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαιρετίζει πυροσβέστες και μέλη σωματείων που συμμετείχαν στις ομάδες πυρόσβεσης (2017-08-19 00:00:00.0)
Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στο Ζευγολατιό Κορινθίας (2017-07-14 00:00:00.0)
Παρέμβαση στη Βουλή για τις πυρκαγιές (2009-08-27 00:00:00.0)
Δασοκτόνο «γαϊτανάκι» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (2006-09-10 00:00:00.0)
ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΒΙΛΕΣ «αναδασώνουν» τα καμένα (2005-08-28 00:00:00.0)
Εμπρηστική πολιτική (2005-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ