Παρασκευή 14 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στο Ζευγολατιό Κορινθίας

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν χτες σε πυρκαγιά που ήταν σε εξέλιξη μέχρι το βράδυ σε αγροτοδασική έκταση στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Οι πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Το περιστατικό συνέβη όταν ανετράπη η πλατφόρμα ενός τρακτέρ που ήταν ανεβασμένοι οι άνδρες του Σώματος και προσπαθούσε να προσεγγίσει τις φλόγες, σε δύσβατη περιοχή.

Ο ένας από τους τραυματίες μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο 251 Νοσοκομείο. Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επιχειρούσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 40 άνδρες και 16 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 22 άτομα. Επίσης από αέρος επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, σε ύφεση ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε προχτές το απόγευμα στην περιοχή των Βολιμών Ζακύνθου, στη θέση «Βάθρες» κοντά στην παραλία του «Ναυαγίου». Στο σημείο επιχειρούσαν 9 οχήματα με 25 πυροσβέστες και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ από την Πάτρα και εννιά υδροφόρες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ και δύο πεζετέλ, έκαναν ρίψεις νερού κυρίως σε δύσβατες περιοχές, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 55 αστικές πυρκαγιές και 48 δασικές πυρκαγιές. Τέλος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος έχει μεταβεί στη Ζάκυνθο και ερευνά τα περιστατικά αγροτοδασικών πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ