Τρίτη 11 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Λειτουργία στα όρια της ασφάλειας

Τις ελλείψεις σε προσωπικό που ξεπερνούν το 30% των προβλεπόμενων θέσεων κατήγγειλαν στην Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου οι εργαζόμενοι

Τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, με αποτέλεσμα το εναπομείναν προσωπικό να δουλεύει στα όρια της εξάντλησης, αλλά και στα όρια της ασφάλειας για τους ασθενείς, διαπίστωσε χτες η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ που επισκέφτηκε το νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, οι εργαζόμενοι μετέφεραν προς το στέλεχος του ΚΚΕ την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, υπογράμμισαν ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει διαχρονικά μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες οξύνονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν τις καλοκαιρινές τους άδειες, έγιναν συγχωνεύσεις κλινικών, ενώ υπάρχουν τμήματα του νοσοκομείου στα οποία στη βάρδια είναι υπεύθυνη μια νοσηλεύτρια για 25 ασθενείς! Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού ξεπερνάει το 30% των προβλεπόμενων θέσεων και ενώ έχουν ανοίξει νέα τμήματα, στο τμήμα εστίασης (τραπεζοκόμες) δουλεύουν μόλις 28 εργαζόμενες, όταν οι προβλεπόμενες θέσεις είναι 72 και ήδη κομμάτι της εστίασης έχει δοθεί σε ιδιωτικό συνεργείο.

Ελλείψεις υπάρχουν επίσης σε τραυματιοφορείς, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, ακόμα και σε διοικητικούς υπαλλήλους. Στο ξεκίνημα της περιοδείας, η Χρ. Παναγιωτακοπούλου συναντήθηκε με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Παπαρόδου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού και το νοσοκομείο λειτουργεί οριακά, ότι δεν υπάρχει αξονικός και μαγνητικός τομογράφος, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το πώς θα λειτουργήσει το νοσοκομείο, αν νοσήσουν μαζικά εργαζόμενοι από τη νέα γρίπη.

«Τρεις κλινικές συγχωνεύτηκαν για να μπορέσουμε να πάρουμε τις άδειές μας, η οφθαλμολογική, η ΩΡΥΛΑ και η νευροχειρουργική και πάλι οι νοσηλευτές είμαστε ελάχιστοι», τόνισαν οι εργαζόμενοι. Κατήγγειλαν ότι εξαιτίας των ελλείψεων κλειστές παραμένουν οι κλίνες της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και τρία, απ' τα 12 συνολικά, κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Κουβεντιάζοντας με τους εργαζόμενους, η Χρ. Παναγιωτακοπούλου τούς κάλεσε να βγάλουν συμπεράσματα ότι αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, της πολιτικής που υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας και εκτοξεύει στα ύψη τα κέρδη για τον ιδιωτικό τομέα υγείας. «Να αντιδράσετε τώρα, γιατί τα πράγματα χειροτερεύουν, να πείτε: Δεν πάει άλλο!», υπογράμμισε η Χρ. Παναγιωτακοπούλου καλώντας τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου που έχουν «σταυρώσει τα χέρια» μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, να οργανωθούν στις ταξικές δυνάμεις, να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ