Τρίτη 7 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Τυπική διαδικασία

Τυπική διαδικασία θεωρητικά και πρακτικά αποτελεί για την ΑΕΚ η σημερινή επαναληπτική συνάντηση με τη Χερφόλγκε (19.00, ΑΛΦΑ) για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Το 5-0 του πρώτου αγώνα, σε συνάρτηση με την κατάσταση των Δανών, που κινδυνεύουν σοβαρότατα με υποβιβασμό, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Γι' αυτό και οι περισσότεροι «κιτρινόμαυροι» επικαλούνται τη σοβαρότητα με σκοπό τη νίκη, όχι για την πρόκριση αλλά για δύο άλλους λόγους. Αφ' ενός την ψυχολογική ανάσα μετά το στραπάτσο στο ντέρμπι και αφ' ετέρου τους «ευρωβαθμούς».

Κατά τ' άλλα, στη συνέντευξη Τύπου ο Παθιακάκης αρχικά αρνήθηκε να μιλήσει για το ντέρμπι, αλλά στη συνέχεια αυτό αποτέλεσε το μοναδικό θέμα των αναφορών του: «Ηθελα να ήξερα αν ήταν 0-3 στο ημίχρονο τι θα λέγαμε; Εμάς δε μας άφησε (σ.σ. διαιτητικό τρίο) να κάνουμε ούτε τις φάσεις για να δούμε εάν βάζαμε τελικά γκολ ή όχι. Νομίζετε ότι πήγαμε στα αποδυτήρια με σκορ 1-1; Σας λέω λοιπόν ότι πήγαμε "τελειωμένοι" στ' αποδυτήρια. Οταν στο 5΄ "τρώει" κίτρινη κάρτα το αμυντικό σου χαφ και δίνεται αμφισβητούμενο πέναλτι τι θέλετε να πούμε τώρα;».

«Ξέρω ότι λέτε πως πρέπει να εξαιρέσουμε τη διαιτησία για να δούμε την απόδοση, μα άμα εξαιρέσεις τη διαιτησία, άμα αγνοήσεις ότι υπάρχει ασέλγεια απέναντι στην ομάδα και παραγνωρίσεις τον εκνευρισμό σταματάς εκεί; Μου λέτε λοιπόν πού οφείλεται που δεν είχαμε την κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή; Ξεχάσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο; Αν έβαζε το γκολ ο Ρουίς μπορεί να τελείωνε το παιχνίδι και 8-2. Αλλά δε θέλω να μιλήσω υποθετικά. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και πιο αποφασιστικός. Αυτό τι σημαίνει, ότι όποιος είναι καλύτερος κερδίζει; Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ. Τι ψυχολογία θα είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού εάν το 0-1 γινόταν 0-3; Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι. Σε πόσες φάσεις νομίζετε ότι κρίνεται ένα ντέρμπι;».

«Οταν ξέρεις εκ των προτέρων πως είσαι τελειωμένος, με τι ψυχολογία να παίξεις; Θα μπορούσαμε να φάμε και άλλα τρία γκολ. Δε γίνεται να μάθουμε σε ένα εικοσάχρονο παιδί, που έρχεται από άλλη ήπειρο, το όνομα κάθε διαιτητή από κάθε σύνδεσμο. Μπορεί η ομάδα να μην ήταν τελικά αυτή που έπρεπε. Αν χάναμε με 2-1, με αυτή τη διαιτησία, δε θα μίλαγα αλλά ήξερα ότι θα καλυφτούν πίσω από το 4-1 γι' αυτό το έκανα. Σαν προπονητής είπα στους παίκτες μου να ξεχάσουν ό,τι έγινε. Είμαστε ακόμη στην αρχή. Η ΑΕΚ οφείλει να αποδείξει ότι είναι καλή ομάδα και να προχωρήσει. Μόλις γυρίσουμε θα συζητήσουμε τα όποια λάθη έγιναν στο παιχνίδι. Θέλω να δω αν θα υπάρξει αστάθεια στην απόδοση. Σίγουρα ορισμένα πράγματα δε μου άρεσαν. Θα περιμένω να τους δω χωρίς την ψυχολογική πίεση και θα τους κρίνω αν επαναλάβουν τα ίδια λάθη».

Πάντως δεν ξέχασε να... πετάξει το μπαλάκι και στη διοίκηση: «Μια ομάδα δε φτιάχνεται σε μια μεταγραφική περίοδο. Ενας ακόμη σέντερ φορ θα ήταν μια λύση. Για να προχωρήσει η ΑΕΚ χρειάζεται μεταγραφές. Οι μεταγραφές όμως αυτές θα εξαρτηθούν από την πορεία της ομάδας και από τη διάθεση της εταιρίας»... Ας επιστρέψουμε όμως στο σημερινό αγώνα. Μάλλον ο μυστακοφόρος τεχνικός θα παρατάξει τους: Ατματσίδη, Λάκη, Κασάπη, Ροντρίγκο, Καψή, Ζήκο, Ζαγοράκη, Πετκόφ, Τσάρτα, Ρουίς, Νικολαΐδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ