Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΑΣΟΚ
Στη «δίνη» της εκλογολογίας

Το αποπροσανατολιστικό χαρτί των «αλλαγών» στο κυβερνητικό σχήμα παίζει το Μέγαρο Μαξίμου

Σε αναζήτηση του ...κατάλληλου «επικοινωνιακού τρικ» βρίσκεται η κυβέρνηση που μέσα στον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων και της φοροεπιδρομής που έχει δρομολογήσει θα επιχειρήσει να το χρησιμοποιήσει για να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά στρώματα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εξυφαίνονται σχέδια για «μίνι ανασχηματισμό» του κυβερνητικού σχήματος, ενώ στελέχη της ΝΔ προτείνουν «αλλαγές» στα πρόσωπα που διαχειρίζονται την «επικοινωνιακή» πολιτική της κυβέρνησης. Οι αλλαγές στην κυβέρνηση - ήδη χτες διέρρευσαν σενάρια για τη δημιουργία νέου υπουργείου Περιβάλλοντος και αυτονόμησης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης από το Εσωτερικών - συνδέονται πάντα με τους πρωθυπουργικούς σχεδιασμούς γύρω από το χρόνο των εκλογών. Στόχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι να διατηρήσει - παρά τις αντίθετες δηλώσεις - «ζεστό» το σίριαλ της εκλογολογίας, αφού με τη συναίνεση και του ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει το βασικό «χαρτί», μαζί με τις κούφιες αντιπαραθέσεις γύρω από τα σκάνδαλα, για τη συσκότιση των αντιδραστικών πολιτικών.

Η δεδηλωμένη πρόθεση πολλών βουλευτών της ΝΔ για «αλλαγές» στο επίπεδο των προσώπων δε θέτει ούτε στο ελάχιστο ψήγμα αμφισβήτησης της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Αγοραστός μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9,84», αφού αρχικά δήλωσε ότι «κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν», με έμφαση σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός ήδη από την επομένη των ευρωεκλογών κινείται και κινείται ταχύτατα, γι' αυτό και βλέπετε μια μεγάλη κινητικότητα, αλλά και καλύτερη αποτελεσματικότητα στο κυβερνητικό έργο»! Είναι κατανοητό ότι τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στο Ασφαλιστικό, τη νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, με την παράλληλη ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου, κανένα από τα στελέχη της ΝΔ δεν τις διαπραγματεύεται... Βέβαια, ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει για να δικαιολογήσει και τις αλλαγές που προετοιμάζει η κυβέρνηση ότι δεν έχουν «σωστή επικοινωνιακή πολιτική. Δεν έχουμε αναδείξει το έργο το οποίο έχουμε κάνει και αναδεικνύονται μόνο τα αρνητικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Σ. Τσιτουρίδης, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Φλας» ανέφερε ότι «εκείνο που απαιτείται είναι εγρήγορση, επιτάχυνση των πολιτικών μας, καλύτερος συντονισμός της κυβερνητικής ομάδας», για να προσθέσει ότι στόχος της κυβέρνησης «είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ο εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών». Η εκπλήρωση δηλαδή των απαιτήσεων της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ και η στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ, και μετά την προχτεσινή δήλωση της υπεύθυνης του τομέα οικονομίας, Λ. Κατσέλη, στον «Αθήνα 9,84», που είπε πως «η κυβέρνηση θα έπρεπε να υιοθετήσει τουλάχιστον κάποιες από τις πολιτικές που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, οι οποίες στο κάτω κάτω δεν είναι και τόσο ιδεολογικά διαφοροποιημένες»(!!), που δε χωρά παρερμηνείες, περιορίστηκε να επαναλάβει το αίτημά του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Μ. Καρακλιούμη, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «ζητήσει εκλογές γιατί είναι για το καλό του τόπου να προσφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία και να δοθεί επιτέλους μια λύση σε όλα τα προβλήματα που δημιουργούν εδώ και 5,5 χρόνια». Να εφαρμόσει, δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ την πολιτική που προτείνει στη ΝΔ να υιοθετήσει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ