Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Αντιπαράθεση για το... «εύρος» των μιζών

«Φόρμουλα» συμψηφισμού αναζητούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σ' ένα απροκάλυπτο «καταμερισμό» των μιζών της «Ζήμενς» που εισέρρευσαν στα ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με βάση την κυβερνητική τους θητεία, επιδίδονται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τα στελέχη του δικομματισμού, επιδιώκοντας αφ' ενός να θάψουν την ουσία της υπόθεσης (τους «δεσμούς αίματος» που έχουν συνάψει με το κεφάλαιο) και αφ' ετέρου να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να συμψηφίσουν τις ...ευθύνες τους.

Ο δικομματικός «σκυλοκαυγάς» αποπροσανατολισμού του λαού που έχει στηθεί γύρω από την υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ, γίνεται στο φόντο των δηλώσεων του πρώην στελέχους της, Μιχ. Χριστοφοράκου ότι η Γερμανική πολυεθνική «χρηματοδοτούσε και τα δυο κόμματα μέχρι το 2007». Αφορμή για να διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπήρξε η δήλωση του συνηγόρου του Μιχ. Χριστοφοράκου στην εφημερίδα «Το Βήμα», με την οποία ο Στέφαν Κουρσάβε ανέφερε: «Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη "Siemens", τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς».

Τη συγκεκριμένη δήλωση έσπευσε να αξιοποιήσει το ΠΑΣΟΚ με το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Ντ. Ρόβλια να αναφέρει ότι «καταρρέουν εκκωφαντικά οι κυβερνητικές κορόνες περί δήθεν μη εμπλοκής της ΝΔ στο σκάνδαλο της "Ζήμενς". Ετσι εξηγείται και το γιατί ο κ. Καραμανλής αρνήθηκε την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, για την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου της "Ζήμενς" από τη Βουλή, μέσω Εξεταστικής Επιτροπής».

Ουσιαστικά το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκε την ευκαιρία να ...φωνάξει ότι «μαύρο χρήμα» δεν κατέληγε μόνο στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπως έχει ομολογήσει και ο Θ. Τσουκάτος, αλλά και στο αντίστοιχο της ΝΔ! Ο ίδιος, με φανερή τη διάθεση του συμψηφισμού πρόσθεσε: «Αποδεικνύεται πλέον, ότι αντικείμενο της διερεύνησης, τουλάχιστον για την περίοδο 2004-2007, είναι η Νέα Δημοκρατία»... Μάλιστα σε μια προσπάθεια να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν φορέα της ...διαφάνειας, ο Ντ. Ρόβλιας υποστήριξε ότι «ο ελληνικός λαός περιμένει από τη Νέα Δημοκρατία, αντί να συσκοτίζει, να συμμετάσχει στη διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας».

Παίρνοντας τη «σκυτάλη» του αποπροσανατολισμού από το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ, με το μακρύ εισπρακτικό παρελθόν στην υπόθεση της "Ζήμενς", οφείλει επιτέλους να σεβαστεί τη Δικαιοσύνη και να εμπιστευθεί τους θεσμούς. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τηρεί καν τα προσχήματα και εξακολουθεί να παρεμβαίνει ωμά στις ανακριτικές διαδικασίες, χωρίς να περιμένει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας».

Παίζοντας το γνωστό δικομματικό παιχνίδι, το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει το ρόλο του «κυνηγού» της διαφθοράς και η ΝΔ του «τιμητή» των θεσμών με στόχο: Να μείνει στο απυρόβλητο ο πυρήνας της συγκεκριμένης υπόθεσης, που αφορά στην κοινή τους πολιτική στην εξυπηρέτηση δηλαδή των συμφερόντων των μονοπωλίων και που στα πλαίσια του καπιταλισμού γεννά τη σήψη και τη διαφθορά, με το πολιτικό προσωπικό των αστικών κομμάτων να διαπλέκεται με τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οσο για τον τρόπο που θα επιχειρήσουν να κλείσουν την υπόθεση οι εταίροι του δικομματισμού, περιέγραψε με τον πιο γλαφυρό τρόπο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρακλιούμη, η οποία απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να καταθέσει νέα πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής απάντησε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη καταθέσει τρεις προτάσεις για Εξεταστική Επιτροπή, εισπράττοντας ένα μεγάλο όχι από την κυβέρνηση», για να καταλήξει: «Γι' αυτό η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες για να αλλάξει η κυβέρνηση»... Και να συνεχίσει το «έργο» της προηγούμενης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 20 Γενάρη κατατίθενται τα πορίσματα (2011-01-12 00:00:00.0)
Καλά προστατευμένοι οι αποδέκτες της μίζας (2010-11-11 00:00:00.0)
Δαιδαλώδη κανάλια χρήματος και διαφθοράς (2010-06-03 00:00:00.0)
Καταγγελίες για τεράστια ποσά σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (2010-02-10 00:00:00.0)
Προσποιούνται «άγνοια» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (2010-02-02 00:00:00.0)
Αναμένονται στοιχεία από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών (2009-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ