Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Προσποιούνται «άγνοια» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Την τακτική «δεν είδα δεν ξέρω» ακολουθούν από κοινού κυβέρνηση και ΝΔ απέναντι στις αποκαλύψεις για το ημερολόγιο του Μιχ. Χριστοφοράκου, προδικάζοντας έτσι και τη στάση που θα κρατήσουν στη διερεύνηση της υπόθεσης στη Βουλή.

Τα στελέχη των δύο κομμάτων, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονταν στο ημερολόγιο του άλλοτε αφεντικού της «Ζήμενς», διαβεβαιώνουν ότι δεν γνωρίζουν και δε συνάντησαν ποτέ τον Μιχ. Χριστοφοράκο, αδυνατώντας πάντως να εξηγήσουν πώς τα ονόματά τους φιγουράρουν στο ημερολόγιο. Κυρίως όμως δεν έχουν απαντήσει πού πήγαν τα περίπου 100 εκατομμύρια που δόθηκαν ως μίζα στα δύο μεγάλα κόμματα από τη γερμανική πολυεθνική σε διάστημα μιας δεκαετίας (1996-2005), σύμφωνα με τα όσα έχουν αποκαλύψει κορυφαία στελέχη της «Ζήμενς».

Για δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων που δεν εξυπηρετεί την αναζήτηση της αλήθειας κατά την κρίσιμη περίοδο διερεύνησης υποθέσεων από τις Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» του περασμένου Σαββάτου, που τον εμφάνιζε να είχε σχέσεις με τον Μιχ. Χριστοφοράκο. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα στο ημερολόγιο επαφών του στελέχους της «Ζήμενς» βρέθηκε καταγεγραμμένο τουλάχιστον οκτώ φορές (!) και το όνομα του Χ. Παμπούκη.

Παρομοίως, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας διέψευσε δημοσίευμα της «Real News» που τον εμφάνιζε μεταξύ των πολιτικών που αναφέρονται στο επίμαχο ημερολόγιο. Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι «δεν υπήρξε καμία εισροή» στο κομματικό ταμείο της ΝΔ από τη «Ζήμενς» επανέλαβε ο Λ. Ζαγορίτης, επικαλούμενος ότι «κάναμε έλεγχο και χρησιμοποιούμε διπλογραφικό σύστημα, όχι μπακαλοτεφτέρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ