Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΗ
Καμιά συναίνεση και στήριγμα στην αντιλαϊκή πολιτική

Η απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο αίτημα του Γ. Παπανδρέου για διμερείς συναντήσεις σήμερα με τους πολιτικούς αρχηγούς

Κινδυνολογώντας ότι η χώρα δέχεται επίθεση και βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα σε ένα ευρύτερο διεθνές κερδοσκοπικό παιχνίδι των διεθνών αγορών, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είπε ότι «είναι εθνικό χρέος να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση». Σ' αυτό το πνεύμα ζήτησε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να μας στηρίξουν σε αυτήν την εθνική προσπάθεια και καλώ αύριο (σ.σ. σήμερα) σε διμερείς συναντήσεις τους αρχηγούς όλων των κομμάτων της Βουλής για να σας ενημερώσω και για να ζητήσω τη συμπαράστασή σας στη στήριξη αυτής της μεγάλης προσπάθειας».

Απαντώντας στην πρόταση του πρωθυπουργού, η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε εκ μέρους του ΚΚΕ: «Κύριοι πρόεδρε της κυβέρνησης, ανακοινώθηκε απ' αυτό το βήμα ότι θα καλέσετε σε διμερείς συναντήσεις τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Δεν είναι στην πρακτική μας να αρνούμαστε τέτοιες συναντήσεις ούτε πολύ περισσότερο να εκθέτουμε με διαφάνεια τις θέσεις μας, τις απόψεις μας, τα αιτήματά μας.

Ομως, να ξεκαθαρίσουμε το εξής, για άλλη μια φορά: Δεν υπάρχει απ' την πλευρά μας η παραμικρή διάθεση συναίνεσης και στήριξης της πολιτικής της κυβέρνησης ή οποιασδήποτε άλλης πολιτικής, είτε αφορά τη ΝΔ, είτε άλλα κόμματα, που αν θέλετε ξεκινά από το εξής: Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αποκαταστήσουμε το κύρος της Ελλάδας απέναντι στην κερδοσκοπία τη διεθνή γιατί η Ελλάδα θεωρείται το μαύρο πρόβατο κ.λπ. 'Η να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να αντιμετωπίσουμε όλους εκείνους που λένε: "Πού να επενδύσετε στην Ελλάδα;". Δεν ξέρω αν σας το είπε κανένας εκπρόσωπος της "Ζίμενς" ή κανένας επιχειρηματίας που ασχολείται με τα εξοπλιστικά προγράμματα...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες «δεσμεύσεις ασφαλείας» στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία (2024-03-07 00:00:00.0)
«Σχέση που αντέχει στις προκλήσεις» με οδηγό τον «Στρατηγικό Μηχανισμό» (2023-02-21 00:00:00.0)
Προχωρούν με «πιο βαθιά και πραγματιστική στρατηγική συνεργασία» (2022-02-04 00:00:00.0)
Λιβανέζικο ΚΚ (2021-06-12 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στα Τίρανα (2016-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ