Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ
Απαγόρευσαν την είσοδο σε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Την απαγόρευση της εισόδου στην αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου του ΚΚΕ, στο Κέντρο Κράτησης Μερσινιδίου, επέβαλε χτες, η αστυνομική διεύθυνση Χίου σε συνεννόηση με την κεντρική διοίκηση και το αρχηγείο της αστυνομίας.

Τα στελέχη του ΚΚΕ που εδώ και μέρες, από την έναρξη της άγριας κατασταλτικής επιχείρησης μεταφοράς και επαναπροώθησης μεταναστών και προσφύγων από τη Χίο, βρίσκονται στο πλευρό τους, επιχείρησαν χτες, να επισκεφθούν και να δουν από κοντά τους ανθρώπους που παραμένουν στο κέντρο κράτησης. Εκεί, συνομίλησαν για λίγη ώρα με τον διοικητή του Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτακτης Ανάγκης της Χίου και όταν αργότερα ζήτησαν να μπουν μέσα στους χώρους κράτησης, για να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι μετανάστες, τότε ο διοικητής ΠΣΕΑ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, είπε ότι η αστυνομική Διεύθυνση της Χίου και το αρχηγείο της Αστυνομίας απαγορεύουν την είσοδό τους.

Υπογραμμίζεται ότι οι συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο συνεχίζουν να παραμένουν άθλιες. Οι ίδιοι οι μετανάστες, που ήρθαν σε επαφή με την αντιπροσωπεία του Κόμματος στον αύλειο χώρο του γκέτο στη Χίο, προσπάθησαν να τους πουν χτες (όσο το επέτρεπαν τα ελληνικά που γνωρίζουν), πως δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους, γιατί δεν έχουν χρήματα για να πάρουν από το καρτοκινητό που υπάρχει. Πως δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε ένα σαπούνι, ή μια σοκολάτα για τα παιδιά τους από ένα αυτοκίνητο που περνά από εκεί και πουλά προϊόντα.

Πολλοί, επίσης, από τους κρατούμενους, όπως Παλαιστίνιοι και Κούρδοι θέλουν να φύγουν άλλοι για την Αθήνα, άλλοι για την Ιταλία, όπου και έχουν συγγενείς. Χαρακτηριστικό της απελπισίας και της αγανάκτησης είναι ότι οι φυλακισμένοι προσπαθούσαν με νοήματα να δείξουν στα στελέχη του ΚΚΕ την κατάστασή τους και το τι νιώθουν που δεν μπορούν να φύγουν από εκεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ