Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
(Φωτό στο Αρχείο)

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΟΥΡΤΗ, η οικογένεια Σταύρου Παπακυριάκου προσφέρει 50 ευρώ μέσω ΚΟ Καμινίων.

***

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΩΝΗ, πολιτικού μηχανικού, υπεύθυνου του ΕΑΜ περιοχής Ναυπάκτου, που δολοφονήθηκε στις 3 Δεκέμβρη του 1946 στη Γαυρολίμνη Ναυπακτίας από χωροφύλακες και Χίτες, ο αδελφός του Λάκης Τσώνης προσφέρει στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας πεντακόσια (500) ευρώ.

***

(Φωτό στο Αρχείο)

Εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ χάσαμε έναν γνήσιο εκπρόσωπό μας, τον ΑΛΕΚΟ ΣΠΥΡΟΥ. Ο συναγωνιστής Αλέκος εκπροσώπησε με συνέπεια τα δικά μας συμφέροντα. Χωρίς ταλαντεύσεις συγκρούστηκε με τις πολυεθνικές, τα πολυκαταστήματα, τις πολιτικές του μεγάλου κεφαλαίου και τους υποστηρικτές του. Πρωτοστάτησε για τη δημιουργία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στους ΕΒΕ. Εχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων μας ως ο καταξιωμένος εκπρόσωπος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Θα μας λείψει στο δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Στη μνήμη του το Σωματείο Φωτογράφων Ιωαννίνων καταθέτει στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ ΕΒΕ Ν. Ιωαννίνων το ποσό των 50 ευρώ καθώς και το Σωματείο Μηχανοτεχνιτών - Φανοποιών και συναφών επαγγελμάτων Ν. Ιωαννίνων καταθέτει στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ ΕΒΕ Ν. Ιωαννίνων το ποσό των 50 ευρώ.

ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
***

(Φωτό στο Αρχείο)

Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ - ΖΑΧΑΡΙΑ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ από το Λιμένα Χερσονήσου. Πιστός σ' όλη του τη ζωή στα ιδανικά της ειρήνης και του κομμουνισμού, που όπως έλεγε ο ίδιος «είναι το ένδοξο μέλλον της ανθρωπότητας». Συμμετείχε στον αντιστασιακό αγώνα στα βουνά της Κρήτης.

Δύο μαντινάδες του άρεσαν ιδιαίτερα γιατί ταίριαζαν με το χαρακτήρα του και τα ιδανικά του. «Αφού δεν παίρνω τίποτα, στο μνήμα όταν πεθάνω, ώσπου να ζω το χρέος μου, σαν άνθρωπος θα κάνω» και «Στο μετερίζι τσι ανθρωπιάς και στσι τιμής το χρέος εκειά θα στέκω να βαστώ κι ας είμαι ο τελευταίος». Στη μνήμη του, η οικογένειά του, οι σύντροφοί του και φίλοι του προσφέρουν στο ΚΚΕ 140 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Χερσονήσου.


Δοξαστάκης Ευάγγελος - Ζαχαρίας
Δοξαστάκης Ευάγγελος - Ζαχαρίας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ