Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Πρόστιμα για παραβάσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 175.000 ευρώ επιβλήθηκαν στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Φιλιατρών "Αγιαννάκη"» για σωρεία παραβάσεων που διαπιστώθηκαν στη διάρκεια ελέγχων από την Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς σε συνεργασία με κλιμάκια του υπουργείου Οικονομίας και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας. Οι παραβάσεις αφορούσαν μεταξύ άλλων ανασυσκευασία εισαχθέντων προϊόντων, και συγκεκριμένα ντομάτας από την Πολωνία, ελλιπή στοιχεία στα δελτία αποστολής των αγροτών προς το συνεταιρισμό, ενώ δεν είχαν γίνει οι προβλεπόμενες από το νόμο αναγγελίες των εισαγωγών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης, παραπέμπεται στις αρμόδιες υπηρεσίες για τις αντίστοιχες παραβάσεις.

Ακόμη, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 60.000 ευρώ στην εταιρεία αγροτικών προϊόντων «Αντώνιος Π. Κυριακάκος & ΣΙΑ ΟΕ», μεταξύ των άλλων παραβάσεων και για εισαγωγή ποσοτήτων λεμονιών από την Ιταλία χωρίς να γίνει αναγγελία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέρος των οποίων πουλήθηκαν χωρίς τιμολόγια, για πώληση σε χονδρέμπορους και σούπερ μάρκετ χωρίς να αναγράφεται η τιμή αγοράς. Επιπλέον, πουλούσε πατάτες Λακωνίας εισπράττοντας μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους από το καθοριζόμενο με βάση τη σχετική αγορανομική διάταξη, ενώ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας βρέθεκαν και δέκα εργάτες που δεν είχαν συμπεριληφθεί στις καταστάσεις προσωπικού της Επιθεώρησης Εργασίας. Η εταιρεία παραπέμφθηκε και στις αρμόδιες υπηρεσίες για επιβολή κυρώσεων.

Τέλος, πρόστιμο 40.000 ευρώ επιβλήθηκε στην επιχείρηση της Ειρ. Γ. Ζαχαροπούλου γιατί όπως διαπιστώθηκε στη διάρκεια ελέγχου στα δελτία αποστολής των αγροτών δεν αναγραφόταν η τιμή μονάδας και η ποσότητα των προϊόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ