Κυριακή 23 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 23/8
  • Μανώλης Μητσιάς
    Μανώλης Μητσιάς
    Πιστός πάντα στο καλό ελληνικό τραγούδι, ο ΜπάμπηςΤσέρτος, παρουσιάζει, στην Τήνο, ένα ξεχωριστό - κεφάτο πρόγραμμα με τις πιο μεγάλες στιγμές του ρεμπέτικου, αρχοντορεμπέτικου, παραδοσιακού και λαϊκού μας τραγουδιού και με τραγούδια του τελευταίου του cd «αφιέρωμα στο Μιχάλη Σουγιούλ», σε συνεργασία με τον Μάνο Γρυσμπολάκη και την Ειρήνη Τουμπάκη.
Δευτέρα 24/8
  • «Τους έχω βαρεθεί...!» με τον Θάνο Μικρούτσικο και τα «Υπόγεια Ρεύματα», στο Αττικό Αλσος. Μια οπτικοακουστική συναυλία όπου το γνωστό συγκρότημα διασκευάζει και ερμηνεύει με το δικό του τρόπο, σε σύγχρονους μουσικούς δρόμους, 25 τραγούδια με πολιτικό - κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών (Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χικμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσος, Α. Αλκαίος, Μ. Ελευθερίου, Μ. Αναγνωστάκης, Φρ. Βιγιόν, Κ. Τριπολίτης, Ν. Καββαδίας, Β. Μπίρμαν κ.ά.).
  • Η «Μήδεια» του Μποστ, στο θέατρο Βριλησσίων. Σκηνοθεσία Πέτρος Φιλιππίδης, σκηνικά Μανόλης Παντελιδάκης, κοστούμια Κώστας Βελινόπουλος, μουσική Γιούρι Στούπελ. Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Γαλίτης, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Ψυχογιός, Θανάσης Τσαλταμπάσης κ.ά. (ακολουθούν 26/08 Ηλιούπολη, 27/08 Αττικό Αλσος, 28/08 Αιγάλεω).
  • Η «Οπερα της πεντάρας» του Μπρεχτ, στο θέατρο Βράχων στο Βύρωνα, σε απόδοση - σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα. Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Ρένια Λουιζίδου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μάνος Βακούσης, κ.ά.
Τετάρτη 26/8
  • Μουσικοχορευτική παράσταση «CARGO» σε συνεργασία με τη Νομαρχία Πειραιά με την Πέμυ Ζούνη και την Ελένη Πέτα, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, στις 9.00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο. Η Πέμυ Ζούνη και η Ελένη Πέτα σε μια συνεργασία όπου το πάθος και η θεατρικότητα γίνεται αφορμή για μια σειρά από απρόσμενους μουσικούς συνειρμούς. Διεισδύουν στο θεατρικό λόγο των Tangos και των Fados, στις φαβέλες της Λατινικής Αμερικής και στα πλακόστρωτα των υπαίθριων τραγουδιστών της Ευρώπης. Διασχίζουν δρόμους αγαπημένων μας κινηματογραφικών τραγουδιών, ταξιδεύουν στις χώρες του κόσμου με υπέροχες μελωδίες που αγαπήσαμε.
  • «Υπόγεια Ρεύματα» - Θ. Μικρούτσικος
    «Υπόγεια Ρεύματα» - Θ. Μικρούτσικος
    Μουσική βραδιά στο θέατρο Παπάγου, στις 8.30 μ.μ. με τον Γιάννη Μαρκόπουλο. Μαζί του το μικρό σύνολο της Ορχήστρας «Παλίντονος Αρμονία», οχταμελές φωνητικό σχήμα με σολίστες μονωδούς και οι τραγουδιστές Κώστας Μακεδόνας, Μαρία Γράμψα και Αλέξανδρος Μπελλές, που θα ερμηνεύσουν τα δημοφιλή τραγούδια του συνθέτη, παλαιά και νέα. Είσοδος Ελεύθερη.
Πέμπτη 27/8
  • Ρεσιτάλ πιάνου με Σολίστ τον Κωνσταντίνο Βαλιανάτο, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, στις 9.00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει, στο θέατρο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη, τον «Δον Κιχώτη» του Μιγκέλ Θερβάντες, σε διασκευή - σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη, με τον Γιώργο Κιμούλη στο ρόλο του Δον Κιχώτη και τον Δημήτρη Πιατά στο ρόλο του Σάντσο.
Παρασκευή 28/8
  • Συναυλία του Μανώλη Μητσιά, με αφορμή τα 40 χρόνια του στο ελληνικό τραγούδι, στην Ελευσίνα, στις 8.30 μ.μ. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αισχύλεια», με ελεύθερη είσοδο.
  • Τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη παρουσιάζει, στις 28 και 29 Αυγούστου στην Πάτρα, το ΚΘΒΕ, σε μετάφραση της Ελένης Βαροπούλου και σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, με την Λήδα Πρωτοψάλτη στο ρόλο της πολύπαθης Εκάβης. Παίζουν επίσης: Μαρία Ναυπλιώτου, Λαμπρινή Αγγελίδου, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Φαίδων Καστρής, Μελέτης Ηλίας, Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη, κ.ά.
Σάββατο 29/8
  • «Τρωάδες» από το ΚΘΒΕ
    «Τρωάδες» από το ΚΘΒΕ
    Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Ν. Μάκρης, τον «Δον Κιχώτη».

«Μήδεια» του Μποστ
«Μήδεια» του Μποστ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απολογισμός και προγραμματισμός του ΚΘΒΕ (2014-06-21 00:00:00.0)
Τριαντάχρονο και δημιουργικό το Φεστιβάλ Πέτρας (2013-07-21 00:00:00.0)
Μουσική και θέατρο παντού (2006-07-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-03-30 00:00:00.0)
Ξεχωριστές προσκλήσεις (2002-04-03 00:00:00.0)
Ατζέντα (2001-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ