Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μαντατοφόρες» διαμαρτυρίας

Η θεατρική ομάδα «Θέατρο του Βορρά» επέλεξε το έργο του Γιάννη Ρίτσου «Μαντατοφόρες», για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή. Στις «Μαντατοφόρες» η κραυγή διαμαρτυρίας του ποιητή ενάντια στην καταπίεση της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των στοιχειωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, μετουσιώνεται σε έργο δραματικό. Ζωντανεύουν τα βιώματα μιας γενιάς που γνώρισε τον πόλεμο και την καταστροφή, την οποία όμως ακολουθεί η δημιουργία. Πάνω στα χαλάσματα της ανθρώπινης ύπαρξης, προβάλλει η ελπίδα, η γνώση, η ζωή.

Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ο Αλέξης Μίγκας, σκηνικά η Μ. Μπιντεβίνου, φωτισμούς ο Γ. Ταρκάσης, μουσική επιμέλεια οι Σ. Καρασταμάτης - Α. Μίγκας, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Αγγέλα Φουντούκη, Ροδή Τσολερίδου, Μαρία Ανθίδου, Σωτηρία Ζάνταλη, Αναστασία Τουσίδου, Κώστας Αβραμίδης, Δήμος Τσόπελας, Μαρία - Ευθυμία Δανιηλίδου.

Η παράσταση πρωτοανέβηκε στον Λυκαβηττό το 1983 παρουσία του ίδιου του ποιητή από τον Αλέξη Μίγκα. Στη Θεσσαλονίκη, θα δοθούν οι πρώτες παραστάσεις, στο Θέατρο Κήπου στις 28 και 29 Αυγούστου στις 9 μ.μ. και με τα έσοδα αυτών των παραστάσεων θα ενισχυθούν το Δίκτυο Κοινωνικής φροντίδας του Δήμου Χορτιάτη και η ΑΜΚΕ «Σωκράτης» που δραστηριοποιείται στην ανέγερση σχολείων για τα παιδιά στην Κένυα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ