Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΕΝΗΙΔΑΣ
Τους γύρισαν την πλάτη

Την απόγνωση των ροδακινοπαραγωγών για τις εξευτελιστικές τιμές του ροδάκινου (0,16 ευρώ το κιλό) στα κονσερβοποιεία εκφράζει ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Μενηίδος σε ανακοίνωσή του.

Ο Αγροτικός Σύλλογος υπογραμμίζει ότι οι ροδακινοπαραγωγοί της Μενηίδας, μαζί με αγρότες άλλων περιοχών των Νομών Πέλλας - Ημαθίας αντέδρασαν αγωνιστικά τον περασμένο Φλεβάρη, ζητώντας ενίσχυση της ροδακινοπαραγωγής από την πολιτεία. «Το ουσιαστικό αποτέλεσμα όλων των παραπάνω συσκέψεων και μετά την αναστολή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων το ζούμε όλοι οι ροδακινοπαραγωγοί στο πετσί μας με την προσκόμιση της παραγωγής μας στα κονσερβοποιεία», σημειώνει, θέλοντας να τονίσει ότι, παρά το δίκαιο περιεχόμενο των αιτημάτων και το δυναμικό αγώνα, κυβέρνηση και βιομήχανοι τούς γύρισαν την πλάτη.

Ο Αγροτικός Σύλλογος καταγγέλλει την ασυδοσία των βιομηχάνων, που σε συμπαιγνία με κάποιους συνεταιριστικούς φορείς χαρακτηρίζουν αυθαίρετα τις μισές παραδιδόμενες ποσότητες σαν Β' ποιότητας (χυμός). Και καλεί τους ροδακινοπαραγωγούς να σκεφτούν την ανάγκη ύπαρξης αγωνιστικών Αγροτικών Συλλόγων σαν μοναδικό εφόδιο αντίστασης των αγροτών για την επιβίωση αυτών και των οικογενειών τους. Ο Σύλλογος δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα σ' αυτήν την κατεύθυνση με την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτοσυνδικαλιστικής δράσης και ιδέας ανάμεσα σε όλους τους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ