Κυριακή 30 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ

Κάλεσμα της ΠΑΣΥ για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 5 Σεπτέμβρη 6μ.μ. στην πλατεία Συντριβανίου

Motion Team

Η ΠΑΣΥ πολύ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει τους μικρομεσαίους αγρότες, καταγγέλλοντας παράλληλα την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, ότι έρχονται χειρότερα μέτρα στα πλαίσια εφαρμογής του «ελέγχου υγείας» της ΚΑΠ. Στόχος των νέων μέτρων είναι ο «εξοστρακισμός» και η κατάργηση των επιδοτήσεων σε εκείνους τους μικρομεσαίους αγρότες που αναγκάζονται να κάνουν και άλλη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα.

Βάζοντας μπροστά η κυβέρνηση το στόχο της ΚΑΠ για συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, ξεκίνησε με την επιβολή χαρατσιού στις δηλώσεις για τον ΟΣΔΕ, στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες όπως τους χαρακτηρίζει και συνέχισε με τον αποκλεισμό τους από την επιστροφή μέρους του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, φέρνοντας χτύπημα στους μικρούς και τμήμα μεσαίων αγροτών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις αποφάσεις του «ελέγχου υγείας» της ΚΑΠ, στο αμέσως επόμενο διάστημα σχεδιάζει την αύξηση στο παρακράτημα των επιδοτήσεων, στο κόψιμο των επιδοτήσεων στους μικρούς και τμήμα μεσαίων αγροτών, αλλά και τη μετατροπή τους σε επίδομα, σε όσους από τους μεσαίους αγρότες απομείνουν.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση και όλοι οι υποστηρικτές της ΕΕ και της ΚΑΠ έβαλαν μπροστά σχέδιο τρομοκράτησης και δημιουργίας ψυχολογίας αναποτελεσματικότητας στους αγρότες, προβάλλοντας δήθεν την απαίτηση της ΕΕ να επιστραφούν τα 425 εκατομμύρια ευρώ που κέρδισαν οι μικρομεσαίοι αγρότες με τους πρόσφατους αγώνες, ενώ καλύπτουν απόλυτα την τσάμπα ενίσχυση με δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες, βιομηχάνους, εφοπλιστές και μεγαλοξενοδόχους.

Σύμμαχο στην αντιαγροτική τους πολιτική η ΕΕ και η κυβέρνηση έχουν το ΠΑΣΟΚ που έχει ίδια πολιτική, όπως και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΝ - ΛΑΟΣ και Πράσινοι - Οικολόγοι, που με κάθε τρόπο και με παραλλαγές μεταξύ τους, δεν αμφισβητούν τις βασικές κατευθύνσεις και την ύπαρξη της ΚΑΠ, που η ίδια η ζωή και η πείρα δείχνουν ότι μόνο καταστροφή έχει φέρει στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Η κυβέρνηση και η πολιτική της ΕΕ βρίσκουν την ενεργή στήριξη της «γαλαζοπράσινης» ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ, της ΣΥΔΑΣΕ, των δευτεροβάθμιων συνεταιριστικών οργανώσεων και των μπλόκων που εκπροσωπούν τους μεγαλοαγρότες, με προεξέχον και πιο αντιπροσωπευτικό εκείνο των Τεμπών, που συσπείρωσε τους αγροτοσυνδικαλιστές από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ.

Ολοι αυτοί παίζουν το ρόλο του «λαγού», πιέζοντας για το γρήγορο ξεκλήρισμα της μικρής και φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες, τους αγροτικούς συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα να αντισταθούν, να καταγγείλουν την αντιαγροτική πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης, το διαχωρισμό των αγροτών με τα μέτρα για τον ΟΣΔΕ και το φόρο στο αγροτικό πετρέλαιο, τις εξευτελιστικές τιμές σε σιτηρά, ροδάκινα, μήλα, σταφύλια, στα κτηνοτροφικά προϊόντα, γάλα, κρέας. Να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους και να πάρουν μαζικά και αγωνιστικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 5 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη που από κοινού το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των ΕΒΕ οργανώνουν ενάντια συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης.

Η ΠΑΣΥ στο αμέσως επόμενο διάστημα μετά τις 5 Σεπτέμβρη, παίρνει πρωτοβουλίες με τις Ομοσπονδίες, τους αγροτικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα για ενημέρωση, συντονισμό και γενικότερους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, με στόχο την αντίσταση και ταυτόχρονα αντεπίθεση για την ανατροπή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που μας ξεκληρίζει.

Αύγουστος 2009


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ