Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΙ
«Φορτώνουν» τις ληστείες στους εργαζόμενους

Ζητούν από τους εργαζόμενους να τσοντάρουν απ' το μισθό τους για όσα χάνουν από ληστείες, καταγγέλλει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Οι εργαζόμενοι σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ καλούνται να βάλουν από την τσέπη τους τα χρήματα που χάνουν οι επιχειρηματίες από τις ληστείες στα καταστήματά τους. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ».

Οπως αναφέρει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, «ανήσυχη παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα να γενικεύεται το φαινόμενο των ληστειών σε Σούπερ Μάρκετ, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Χαλκιδική όπου δραστηριοποιούνται οι ίδιες αλυσίδες. Τα μέτρα είναι ανύπαρκτα. Οι κάμερες που υπάρχουν ήδη μέσα στα καταστήματα και οι σεκιούριτι, χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των εργαζομένων και όχι για την αποτροπή των ληστών. Πρόσφατα εμφανίσθηκε το φαινόμενο στην αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ "Αρβανιτίδης" να ζητάνε από τους εργαζόμενους να πληρώσουν τα κλεμμένα. Ζητάνε δηλαδή από τους εργαζόμενους των 400 ευρώ να πληρώσουν για να μη χάσει η επιχείρηση».

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης απαιτεί από το υπουργείο Απασχόλησης και τις αρμόδιες υπηρεσίες του, τις Επιθεωρήσεις Εργασίας, με παρεμβάσεις τους να μην επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να παρακρατούν από το μισθό των εργαζομένων χρήματα σε περίπτωση κλοπής ή ληστείας. Επίσης, καλεί όλους τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ να καταγγέλλουν αμέσως στο σωματείο περιπτώσεις που τους ζητούν να πληρώσουν αυτοί τα κλεμμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ