Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Θύματά τους εργαζόμενοι και επιβάτες

Σε διαθεσιμότητα από σήμερα 9 υπάλληλοι της «GA FERRIES». Στους καταπέλτες βγαίνουν οι ναυτεργάτες τριών πλοίων, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επίθεση των ακτοπλόων εφοπλιστών σε βάρος των δικαιωμάτων ναυτεργατών, των υπαλλήλων των ναυτιλιακών εταιρειών τους και σε βάρος των επιβατών, με σκοπό την προστασία της κερδοφορίας τους και όχημα την αντιλαϊκή πολιτική.

Χτες ο εφοπλιστής Αγούδημος ανακοίνωσε ότι από σήμερα και έως τις 2 Δεκέμβρη τίθενται σε διαθεσιμότητα 9 υπάλληλοι της εταιρείας του «GA FERRIES». Ταυτόχρονα έχει απλήρωτους - ορισμένους από τον Ιούλη - τους ναυτεργάτες των πληρωμάτων των πλοίων του «ΜΑΡΙΝΑ» και «ΡΟΔΑΝΘΗ», οι οποίοι από σήμερα βγαίνουν στους καταπέλτες με επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα λεφτά τους.

Επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, ξεκινούν από αύριο Παρασκευή και οι ναυτεργάτες του πληρώματος του πλοίου «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» του εφοπλιστή Απ. Βεντούρη.

Ο Απ. Βεντούρης, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, την ίδια ώρα που αφήνει απλήρωτους τους ναυτεργάτες, τσεπώνει εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεων από τη δρομολόγηση πλοίων του στις λεγόμενες άγονες γραμμές, ενώ παράλληλα «κατακρεουργεί» τους επιβάτες με τα πανάκριβα εισιτήρια. Είναι χαρακτηριστικό της ασυδοσίας του ότι το εισιτήριο από Σύρο για Πάρο με το επιδοτούμενο πλοίο του «ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ Ι», το οποίο αν και ταχύπλοο πλέει με συμβατική ταχύτητα, είναι 13,60 ευρώ, όταν με άλλα πλοία όπως το «ΑΡΤΕΜΙΣ» είναι 7 ευρώ! Το ίδιο ...επιδοτούμενος και ασύδοτος είναι και ο εφοπλιστής Αγούδημος, ο οποίος, εκτός όλων των άλλων, εξακολουθεί αυθαίρετα να έχει εγκαταλειμμένα πλοία και πληρώματα στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο μεταξύ ταλαιπωρία περίμενε τους 507 επιβάτες του ταχύπλοου «HIGHSPEED3» της HSW, το οποίο προχτές κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι Πειραιά με προορισμούς Θήρα - Ιο παρουσίασε βλάβη στη Νο 1 κύρια μηχανή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ