Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Εγκατάλειψη που πλήττει πολλαπλά τους ναυτεργάτες

Με ένα κτίριο χαρακτηρισμένο ετοιμόρροπο από πέρσι και ελλείψεις σε αίθουσες και καθηγητές, που αφήνουν εκτός δεκάδες μηχανικούς, ανοίγει σήμερα το Κέντρο

Με 65 μηχανικούς να μένουν «εκτός» εκπαιδευτικής περιόδου επειδή δεν υπάρχουν αίθουσες και καθηγητές, ανοίγει σήμερα το Κέντρο Επανεκπαίδευσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ). Οι 65 μηχανικοί είναι ανάμεσα σε αυτούς που καλούνται να «πληρώσουν τη νύφη» της δραματικής εικόνας που παρουσιάζει η ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση - αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που, με τις τεράστιες ελλείψεις και τη ραγδαία υποβάθμιση, σπρώχνει συνολικά την εκπαίδευση στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο αποκλεισμός των 65 μηχανικών από τον κύκλο σπουδών που αρχίζει σήμερα και αφορά την αναβάθμιση του διπλώματός τους, θα στοιχίσει τόσο στους ίδιους, σε ό,τι αφορά τα μισθολογικά και άλλα δικαιώματά τους, όσο και στις οικογένειές τους, αφού θα υποχρεωθούν να περιμένουν την έναρξη του επόμενου κύκλου, διαδικασία που σημαίνει τουλάχιστον 7 μήνες χωρίς μισθό. Οσο για τους 1.000 και πλέον ναυτεργάτες που θα αρχίσουν να φοιτούν από σήμερα, χώρια το εκπαιδευτικό και υπαλληλικό προσωπικό, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την επικινδυνότητα του κτιρίου το οποίο έχει χαρακτηριστεί από τη νομαρχία ετοιμόρροπο από το 2008! Και παρά τις δεσμεύσεις από πέρσι, του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, ότι θα αποκατασταθεί η ασφάλεια του κτιρίου, μέχρι και τώρα δεν έχει γίνει καμία εργασία.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού καταγγέλλει όλες αυτές τις αθλιότητες και τονίζει ότι οι συνθήκες που βιώνουν οι ναυτεργάτες στην εκπαίδευση και μετεκπαίδευση είναι συνέχεια αυτών που βιώνουν στην εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια και πηγάζουν από τη διαχρονική «αντιλαϊκή - αντιναυτεργατική πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων». Καλεί τους μηχανικούς και όλους τους ναυτεργάτες «σε οργάνωση - συσπείρωση - αγώνα, κόντρα στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, σε κοινό μέτωπο σπουδαστών - εκπαιδευτικών - ναυτεργατών με τις ταξικές δυνάμεις», με το ΠΑΜΕ. Γιατί η μόρφωση, η δουλειά, η κοινωνική ασφάλιση - πρόνοια είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Τους καλεί «να συγκρουστούν με τις πολιτικο -συνδικαλιστικές δυνάμεις του κεφαλαίου, να διεκδικήσουν αιτήματα με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ