Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Είμαστε οι αυθεντικοί εκφραστές του κεφαλαίου

Το πρόσωπο των σκληρών διαχειριστών του κεφαλαίου, επέδειξε ο υπουργός Οικονομίας με χτεσινές του δηλώσεις και ένα μήνα πριν τις εκλογές, εμμένοντας στη λογική των...τολμηρών διαρθρωτικών αλλαγών.

Οι δηλώσεις Παπαθανασίου, έγιναν αμέσως μετά τη συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό, της Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής, στην οποία συμμετέχουν και οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης Γ. Σουφλιάς και Κ. Χατζηδάκης, όπου και συζητήθηκε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ενόψει της ΔΕΘ.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας, στην κατεύθυνση των άκρως αντιλαϊκών εξαγγελιών Καραμανλή, έστειλε και ο ίδιος μήνυμα προς την ολιγαρχία, ότι το κόμμα και η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ο πιο συνεπής εκφραστής των συμφερόντων της. Στο πνεύμα αυτό ανέφερε: «...είναι γνωστή και δηλωμένη η απόφαση, η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που θα έχουν όφελος σε βάθος χρόνου».

Ντύνοντας μάλιστα με εθνικά χρώματα την αδημονία του κεφαλαίου για την άμεση προώθηση νέων αντιδραστικών μέτρων, υποστήριξε: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει». Στις δηλώσεις του, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι σήμερα διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και των συσσωρευμένων συνεπειών της για σχεδόν 20 χρόνια, η οποία εφαρμόστηκε διαδοχικά από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ