Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο πλευρό των 5 Κουβανών αγωνιστών

Δήλωση της Αλ. Παπαρήγα

Σε δήλωσή της για τους πέντε φυλακισμένους Κουβανούς πατριώτες, η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε:

«Μέσα στην προεκλογική περίοδο δεν ξεχνάμε πως στις 12 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 11 χρόνια άδικου εγκλεισμού σε φυλακές των ΗΠΑ των 5 Κουβανών πατριωτών, Χεράρντο Ερνάντεζ, Αντόνιο Γκερέρο, Φερνάντο Γκονζάλεζ, Ραμόν Λαμπανίνιο και Ρενέ Γκονζάλεζ επειδή προσπάθησαν να προστατεύσουν το λαό τους από τις ενέργειες εγκληματικών συμμοριών που δρουν ανενόχλητες στο έδαφος των ΗΠΑ. Δεν ξεχνάμε πως επιβλήθηκαν εξοντωτικές ποινές σε 5 νέους ανθρώπους στη βάση κατασκευασμένων και αστήρικτων κατηγοριών. Τέτοιων, που συνάντησαν την καταδίκη ακόμα και της Ομάδας Εργασίας για τις Αυθαίρετες Κρατήσεις του ΟΗΕ και ξεσήκωσαν ένα παγκόσμιο κύμα αλληλεγγύης με τους 5.

Δεν ξεχνάμε πως οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ - τόσο η σημερινή όπως και οι προηγούμενες - προβάλλουν συνεχή εμπόδια και αρνήσεις σε αιτήματα των συζύγων και άλλων συγγενών να τους επισκεφθούν, αποκαλύπτοντας και με αυτό τον τρόπο το απάνθρωπο και αποκρουστικό πρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους!

Χρειάζεται συνεχής δράση, ενημέρωση, καταγγελία, για να σπάσει το τείχος της σιωπής που έχουν ορθώσει οι ΗΠΑ. Ενταση της κινητοποίησης για την απελευθέρωσή τους. Ο ελληνικός λαός που είναι ευαίσθητος λόγω των εμπειριών του σε ζητήματα αυθαίρετων και άδικων κρατήσεων για πολιτικούς λόγους, μπορεί και πρέπει να δώσει περισσότερες δυνάμεις στην κινητοποίηση του λαϊκού κινήματος για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών από τις φυλακές των ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ