Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Η αντιπολίτευση αντιδρά στη συμφωνία με την Αρμενία

ΑΓΚΥΡΑ.--

Διαβουλεύσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλες οργανώσεις ανακοίνωσε ότι ξεκινά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, αναζητώντας στήριξη για το σχέδιο εξομάλυνσης των σχέσεων της χώρας με την Αρμενία. Ωστόσο, η ανακοίνωση του περασμένου μήνα ότι Τουρκία και Αρμενία συμφώνησαν να προχωρήσουν στη σύναψη διμερών σχέσεων και στο άνοιγμα των κοινών συνόρων τους, ύστερα από δεκαετίες, προκάλεσε ήδη τις αρνητικές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, καθώς τα κόμματά της έχουν εκφραστεί εναντίον του σχεδίου.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντενίζ Μπαϊκάλ, έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα υποστηρίξει τη συμφωνία εφόσον η Αρμενία δεν αποσύρεται από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του δεύτερου σε μέγεθος κόμματος της αντιπολίτευσης, καταδίκασε τη συμφωνία ως «συνθηκολόγηση» της Αγκυρας απέναντι στην Αρμενία.

Την ίδια στιγμή και ενώ η Τουρκία βιώνει τα αποτελέσματα των καταστροφικών πλημμυρών και της ολιγωρίας του κράτους, περίπου 100 άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία των λεηλασιών από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, καθώς φέρονται να εκμεταλλεύθηκαν το χάος για να εισβάλουν σε σπίτια που είχαν υποστεί ζημιές και σε επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ