Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τους ανάγκαζαν να δουλεύουν και τους έκλεβαν το μεροκάματο

Εργασιακή εκμετάλλευση και «κυνήγι» από τις αρχές είναι η τύχη πολλών μεταναστών που έρχονται για μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας. Την ίδια τύχη είχαν και 66 γυναίκες από φτωχά χωριά της Ρουμανίας, τις οποίες έφερνε στην Ελλάδα οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων. Δούλευαν στα χωράφια και η συμμορία τους έκλεβε το πενιχρό τους μεροκάματο. Παράλληλα, η Αστυνομία ανακοίνωσε πως 555 αλλοδαποί πιάστηκαν την περασμένη βδομάδα από τις αστυνομικές επιχειρήσεις -«σκούπα». Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι άνθρωποι αυτοί «επαναπροωθούνται».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, Ελληνας, ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου στην Αθήνα, υποδεχόταν στη χώρα μας γυναίκες από διάφορα χωριά της βαλκανικής χώρας εκμεταλλευόμενος την άσχημη οικονομική κατάσταση των ίδιων και των οικογενειών τους, υποσχόμενος νόμιμη εργασία σε αγροτικές καλλιέργειες. Με τους συνεργούς του τις μετέφεραν σε αποθήκες και παραπήγματα στη Λακόπετρα Αχαΐας, όπου έμεναν κάτω από άθλιες συνθήκες και ασκώντας σωματική βία και απειλές κατά της ζωής τους τις υποχρέωναν να εργάζονται κάτω από εξαντλητικές συνθήκες παρακρατώντας το ημερομίσθιό τους.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε από τις αρχές την περασμένη Κυριακή, ο 33χρονος επιχειρηματίας αναζητείται, ενώ έχουν πιαστεί τέσσερις Ρουμάνοι που ήταν συνεργοί του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ