Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Ζαγοριανού

Δημοσίευμα εφημερίδας παραθέτει αποσπάσματα από τις καταθέσεις Χριστοφοράκου στην Γερμανίδα ανακρίτρια, για το πώς πήγαιναν οι μίζες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος καταλογίζει στον 4ο ειδικό ανακριτή Ν. Ζαγοριανό το πόρισμα που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και προϊστάμενος της Επιθεώρησης Δικαστηρίων Ι. Παπανικολάου, ζητώντας παράλληλα την πειθαρχική δίωξή του. Επίσης, ο Ι. Παπανικολάου διαβίβασε αντίγραφο της πειθαρχικής δίωξης στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας Φ. Μακρή, για να ερευνήσει, αν συντρέχει λόγος να ασκηθεί σε βάρος του 4ου ανακριτή και ποινική δίωξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια της πειθαρχικής έρευνας του Ν. Ζαγοριανού που χειρίστηκε την υπόθεση της «Ζήμενς» κυριάρχησαν η αντιπαράθεση και οι υπόγειες διαδρομές στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ι. Παπανικολάου, που χειρίστηκε την πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού, πρόλαβε στο «παραπέντε» και κατέθεσε το πόρισμα την περασμένη Παρασκευή. Ετσι, κατόρθωσε να αποφύγει την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος του που υπέβαλε ο 4ος ειδικός ανακριτής. Πηγές στον Αρειο Πάγο σημείωναν ότι ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης κατέθεσε εσπευσμένα το πόρισμα, προκειμένου να καταστήσει κενού περιεχομένου το αίτημα της εξαίρεσής του.

Τι λέει στις καταθέσεις του ο Χριστοφοράκος

Στο μεταξύ, σε δύο καταθέσεις που έδωσε ο Μ. Χριστοφοράκος στις 2/7/2009 και 6/7/2009 στην Γερμανίδα ανακρίτρια Μπόιμλερ - Χεσλ επαναλαμβάνει ότι έδινε χρήματα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ από τα «μαύρα ταμεία» της «Ζήμενς», μέχρι το 2007. Οπως αναφέρει η «Καθημερινή» της Κυριακής, ο πρώην ισχυρός άνδρας της «Ζήμενς» έδινε τις μίζες σε εντεταλμένα άτομα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Σε τελευταία ανάλυση, αναφέρει ο Μ. Χριστοφοράκος, τα χρήματα προορίζονταν για τα κόμματα. Στην Ελλάδα έτσι γίνεται, παίρνεις συχνά τηλεφωνήματα από το κόμμα και σε παρακαλούν να τους δώσεις οικονομική βοήθεια. Τηλεφωνήματα δεχόμουν από τα δύο κεντρικά γραφεία των κομμάτων, ονομαστικά από τον κ. Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ και τον Γιάννη Βαρθολομαίο τον υπεύθυνο για τα οικονομικά της ΝΔ. Αποδείξεις, φυσικά, δεν υπήρχαν. Μου ήταν σαφές ότι αυτοί οι υπεύθυνοι για τα οικονομικά δεν κρατούσαν τα χρήματα για αυτούς, αλλά - έτσι πίστευα - τα παρέδιδαν στο κόμμα...».

Στη συνέχεια, ο Χριστοφοράκος αναφέρει ότι επισκέφτηκε τον Κ. Γείτονα στο γραφείο του στη Βουλή και στο πολιτικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. «Στον Γείτονα είπα χωρίς περιστροφές, σημειώνει, ότι η Siemens θα δίνει πάντα χρήματα στα κόμματα για να στηρίξει το σταθερό δικομματικό σύστημα».

Επίσης, ο Μ. Χριστοφοράκος κατέθεσε ότι έδινε λεφτά και στον άλλο εταίρο του δικομματισμού. «Με τον (εκλιπόντα) Γιάννη Βαρθολομαίο συναντιόταν, μετά από επιθυμία του ίδιου που επιθυμούσε διακριτικότητα, σε δωμάτιο της Μεγάλης Βρετανίας που νοίκιαζε ο Χριστοφοράκος και πληρωνόταν από τη Siemens».

Σημειώνεται ότι ο Κ. Γείτονας κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Μ. Χριστοφοράκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ