Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Οι ετεροδημότες στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ

Ξεκίνησαν χτες οι συσκέψεις στην Αθήνα, με στόχο στις 4 Οκτώβρη να μη χαθεί ούτε μια ψήφος

Από τη χτεσινή σύσκεψη των ετεροδημοτών της Ηπείρου
Από τη χτεσινή σύσκεψη των ετεροδημοτών της Ηπείρου
Η ανάγκη να φτάσει σε όσους το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους του μόχθου το κάλεσμα για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, αναδείχτηκε στη σύσκεψη που διοργάνωσαν χτες οι επιτροπές ετεροδημοτών της Ηπείρου στο κεντρικό Εκλογικό Κέντρο της Αθήνας. Οπως σημειώθηκε, πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει, με συσκέψεις, μαζώξεις, περιοδείες, σε στέκια Ηπειρωτών στην Αθήνα. Να λυθούν έγκαιρα τα πρακτικά ζητήματα, όπως αυτό της μετάβασης στους τόπους που ψηφίζει ο καθένας. Να λυθεί ακόμη και το ζήτημα των εκλογικών αντιπροσώπων. Κάθε κομμουνιστής και κομμουνίστρια, τονίστηκε, πρέπει να δώσει τη μάχη των εκλογών, με αυταπάρνηση, όλες τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές.

Αυτό που κρίνεται σε αυτήν την εκλογική μάχη, σημείωσε ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος του Κόμματος στη Β' Αθήνας, είναι σε ποια θέση θα βρεθούν οι εργαζόμενοι την επομένη των εκλογών. Να σπάσουμε τα ψεύτικα διλήμματα που καλλιεργούνται στους εργαζόμενους και να τους δείξουμε ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, είναι ισχυροποίηση των δικών τους συμφερόντων, είπε ο ομιλητής και κατέληξε: Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι το πραγματικό «αντίπαλο δέος» της άρχουσας τάξης, γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών, όποια κυβέρνηση και να προκύψει, χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση. Η ψήφος υπέρ του ΚΚΕ, μπορεί να «καρπίσει» στους αγώνες.

Το πρόγραμμα των συσκέψεων

Στο Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου) προγραμματίζονται και οι παρακάτω συσκέψεις:

-- Την Κυριακή 20 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., σύσκεψη ετεροδημοτών Δωδεκανήσου, με ομιλητή τον Στέλιο Λάμπρου, μέλος της ΚΕΟΕ.

-- Την Τρίτη 22 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. σύσκεψη ετεροδημοτών Κρήτης, με ομιλητή τον Αλέκο Περάκη.

-- Την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. σύσκεψη ετεροδημοτών Τρικάλων, με ομιλητή τον Αχιλλέα Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ.

-- Την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. σύσκεψη ετεροδημοτών Λέσβου - Λέρου, με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. σύσκεψη ετεροδημοτών Αιτωλοακαρνανίας - Φθιώτιδας, με ομιλήτρια την Αθηνά Τσάμη.

Ακόμα, στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) προγραμματίζονται:

-- Σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. σύσκεψη ετεροδημοτών Ικαρίας, με ομιλήτρια την Βαγγελιώ Σεφέρη.

-- Την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. σύσκεψη ετεροδημοτών Καρδίτσας.

-- Την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη σύσκεψη ετεροδημοτών Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ