Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Διαμαρτύρονται γαλακτοπαραγωγοί - ταχυδρομικοί

ΠΑΡΙΣΙ.--

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γαλακτοπαραγωγοί, καταγγέλλοντας ότι καταρρέουν υπό το βάρος της διαρκώς μειούμενης τιμής του γάλακτος. Την Τρίτη μοίρασαν δωρεάν γάλα στο Παρίσι, ενώ εκπρόσωποι ενώσεών τους συναντούσαν τον υπουργό Γεωργίας. Ο Μπρούνο Λε Μερ διαβεβαίωνε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συνεννοηθεί με τις τράπεζες, προκειμένου να «παγώσουν» τα χρέη και ότι έχει, ήδη, δρομολογήσει χορήγηση έκτακτης βοήθειας 30 εκατομμυρίων ευρώ σε όλες τις κτηνοτροφικές ή αγροτικές μονάδες που απειλούνται με χρεοκοπία.

Οσον αφορά, όμως, στην τιμή του γάλακτος, ο Λε Μερ παρέπεμψε σε συζητήσεις στους κόλπους της ΕΕ, της οποίας η σουηδική προεδρία ανακοίνωσε, χτες, ότι συγκαλεί έκτακτη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας για το ζήτημα στις 5 Οκτωβρίου. Στη συνάντηση στο υπουργείο, πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν συμμετείχαν όλες οι ενώσεις των κτηνοτρόφων.

Δεν προσκλήθηκε η Ενωση Ανεξάρτητων Γαλακτοπαραγωγών, ως «μη αντιπροσωπευτική». Επίσης, δεν προσήλθε η Εθνική Ομοσπονδία Συνδικάτων Απασχολούμενων σε Γεωργικές Εργασίες (FNSEA), που διαφώνησε με την απόφαση να χυθούν εκατομμύρια λίτρα γάλα σε χωράφια και ποτάμια, ζητώντας να διανεμηθούν όλα δωρεάν στους πολίτες, και η οποία καταγγέλλει ως ένοχη για την κατάσταση την πολιτική της ΕΕ.

  • Σε ρυθμό κινητοποιήσεων βρίσκονται και οι ταχυδρομικοί, διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή του καταστατικού λειτουργίας της υπηρεσίας, από την 1η Ιανουαρίου, εκτιμώντας ότι πρόκειται για «έμμεσο τρόπο έναρξης μιας σταδιακής ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομείου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ