Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Η εργατιά να τους δείξει ότι δεν είναι εύκολη λεία τους

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ: Στην προχτεσινή τηλεμαχία ένας δημοσιογράφος που ανησύχησε μην τυχόν και βάλουμε εμείς χέρι στα λεφτά των πλουσίων και τα μοιραστούμε καλύτερα μεταξύ μας,σας ρώτησε πού θα βρεθούν τα λεφτά, όταν χρειάζονται τόσα δισ. κλπ. Αναπτύξτε το λιγάκι περισσότερο, γιατί εμείς ξέρουμε πού είναι τα λεφτά. Γι' αυτό έχουμε και τα συγκεκριμένα αιτήματα σαν Συνδικάτο Και ένα δεύτερο: Είτε βγει Καραμανλής, είτε βγει Παπανδρέου τους έχουμε δείξει. Εδώ είναι τα μαρμαρένια αλώνια μας. Εδώ θα έρθουν να μετρηθούμε και αν δεν έρθουν αυτοί θα πάμε εμείς εκεί.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Το θέμα είναι να έχουν καταλάβει ότι η Ζώνη τους τιμώρησε. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν. Αν στο όνομα των υποσχέσεων και της τρομοκράτησης ότι δεν υπάρχει άλλη λύση δουν ότι η εργατιά δε θα είναι η εύκολη λεία τους. Μπορούν να το καταλάβουν αυτό;

Η κυρίαρχη λογική είναι η εξής: Ο καπιταλιστής εκμεταλλεύεται, ρουφάει κυριολεκτικά, τον ιδρώτα των εργαζομένων, βγάζει κέρδη και μετά ο καλός καπιταλιστής δέχεται να φορολογείται και άρα δίνει τους φόρους, ενώ, αντίθετα, ο απλός κόσμος όλο φοροδιαφεύγει, οι μικροί φοροδιαφεύγουν. Αρα, λοιπόν, άμα καταργήσετε, που λέτε, τους καπιταλιστές, ποιον θα φορολογείτε; Η απάντηση είναι - και θα εξηγήσω παραπέρα - ότι μία κοινωνία, όπου η ίδια η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της οργανώνουν την εξουσία, δεν έχει ανάγκη να φορολογήσει. Διότι ό,τι παράγει η οικονομία θα είναι για τις ανθρώπινες ανάγκες. Θα χρειάζεται κάτι να βάζεις στην μπάντα για να μπορέσεις να εκσυγχρονίζεις τα μηχανήματα, κλπ. Θα χρειάζεται και αυτό βεβαίως. Αρα, θα αποφασίζουν όλοι μαζί, όχι μέσω της φορολογίας. Και στο κάτω κάτω θα υπάρχει ισότητα.

Αυτοί όμως πάντα θα είναι καταδικασμένοι να έχουν άδεια ταμεία. Γιατί, πού πήγαν τα χρήματα; Γιατί όταν διαβάζετε ότι 70 δισ. μόνο τώρα παίρνουν το '09 και το '10 θα πάρουν οι ισχυροί καπιταλιστές. Είκοσι οχτώ δισ. προέρχονται από τις τράπεζες, 23 δισ. είναι το λεγόμενο ΕΣΠΑ, το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης που θα πάει στους μεγάλους επιχειρηματίες. Είκοσι οχτώ και 23 πενήντα ένα. Εντεκα τόσο είναι το γεωργικό ταμείο που θα πάει πάλι στους καπιταλιστές που είναι στην αγροτική παραγωγή. Θα βάλει και 9 δισ. το κράτος και θα βάλουνε ένα 10% οι επιχειρηματίες. Και θα τα πάρουν να τα κάνουν μπίζνες. Προσέξτε λοιπόν: Αυτά τα ποσά που δίνει η ΕΕ από πού τα μάζεψε; Από τους φόρους των επιχειρηματιών ή από τη ληστεία των λαών; Από τη ληστεία των λαών! Μέσα εκεί είναι και η λαϊκή φορολογία. Αυτά που δίνουν οι τράπεζες από πού είναι; Αυτά που δίνει το γεωργικό ταμείο της ΕΕ από πού είναι; Αρα, λοιπόν, τα παίρνουν από το λαό, περνάνε ένα ελάχιστο ποσό από τα ταμεία για να λειτουργεί ο κρατικός προϋπολογισμός και τα ξαναδίνουν στους επιχειρηματίες. Και γι' αυτό δεν υπάρχουν χρήματα. Τα χρήματα δεν εξαερώνονται. Εχετε δει εσείς τα χρήματα να εξαφανίζονται; Τα εξαφάνισε κανείς; Τα ταμεία ποτέ δε θα είναι γεμάτα για το λαό. Ποτέ! Δεν υπάρχει περίπτωση. Εδώ φτάσανε στο σημείο - αυτό δεν είχε γίνει ποτέ - να λένε ότι σε 1-2 χρόνια δε θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις. Το επικουρικό, αυτό που έπαιρνε ο δημόσιος υπάλληλος μαζί με τη σύνταξη, δεν το δίνουν. Τα επόμενα χρόνια θα περιμένουμε τη σύνταξη να κατατεθεί στην τράπεζα, θα πηγαίνουμε στην τράπεζα να την πάρουμε και δε θα υπάρχει σύνταξη.

Δηλαδή, τι έχει να φοβηθεί ο εργάτης να στηρίξει το ΚΚΕ και τον αγώνα μας; Χίλιες φορές στο κάτω κάτω να υποφέρεις εν δράσει, παρά να σου έρχονται τα σκαμπίλια και να μην καταλαβαίνεις γιατί σου έρχονται.

Υπάρχει πλούτος στην Ελλάδα. Αν ήταν όλοι φτωχοί στην Ελλάδα, θα λέγαμε η Ελλάδα είναι φτωχή. Είναι όλοι φτωχοί; Μην κοιτάτε, μην ακούτε αυτά που σας λένε. Υπάρχει μία ταξική κοινωνία, άλλοι είναι πάμπλουτοι, άλλοι είναι βολεμένοι και άλλοι πάνε από το κακό στο χειρότερο. Δεν έχει λοιπόν σημασία αν έχει 100 ή 200 το ταμείο. Πρέπει να δεις την ταξική πλευρά του ζητήματος. Και, τέλος, ούτε αρκεί αυτό που λένε, «θα δώσω αύξηση», λέει ο Παπανδρέου, 33 λεπτά τη μέρα, μέχρι 50 λεπτά τη μέρα. Εγώ σας λέω, αύριο και 200 ευρώ το μήνα να σας δώσουν, θα σας τα πάρουν από αλλού, με άλλους τρόπους. Δεν είναι να πεις μόνο αύξηση μισθών. Πρέπει να πεις και τουλάχιστον δωρεάν Παιδεία και Υγεία, να μην πληρώνουμε ούτε φράγκο, ούτε κρατήσεις. Και 200 και 300 ευρώ να σου δώσουν το μήνα, θα στα πάρουν. Θα ανεβάσουν τον ΦΠΑ, θα τον πάνε 20%, 21%, στα πήρανε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ