Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Βίοι αντίθετοι... .

Σε «πελάγη ευτυχίας» πλέουν στον Ολυμπιακό. Η ομάδα βρέθηκε απ' τα χαμηλά στα ψηλά (ψυχολογικά και βαθμολογικά) και άπαντες αντιμετωπίζουν το μέλλον με ιδιαίτερη αισιοδοξία. Ο αγώνας στο ΟΑΚΑ, ολοκλήρωσε - με απόλυτη επιτυχία - την εβδομάδα της μεγάλης ανατροπής. Η νίκη με Ααλκμαρ και τα διπλά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ έχουν αλλάξει άρδην το κλίμα στους «ερυθρόλευκους». Από την γκρίνια και την κατήφεια έχουν περάσει στα χαμόγελα και την πίστη ότι άρχισε η αντεπίθεση.

Επισημαίνουν ότι η νοοτροπία του νικητή και η ομαδική προσπάθεια, υπερκάλυψαν τα προβλήματα. Δεν παραγνωρίζουν τις αδυναμίες που υπάρχουν, αλλά παρουσιάζονται σίγουροι - επικαλούμενοι τα δεδομένα - ότι θ' αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις και τα καλύτερα έρχονται. Απαντούν - στις αιτιάσεις από την πλευρά της ΑΕΚ - ότι δίκαια επικράτησαν και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.

Αντίθετα, στην ΑΕΚ η αγανάκτηση για τα διαιτητικά δρώμενα δεν έχει κοπάσει. Μετά, λοιπόν, τις δηλώσεις Μπάγεβιτς και παιχτών, επίσημη θέση πήρε και η ΠΑΕ. Σ' ανακοίνωσή της κάνει λόγο για κατάφωρη αδικία, αλλοίωση αποτελέσματος και επισημαίνει: «Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά απαιτούμε ισότιμη αντιμετώπιση. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, τώρα που είναι ακόμα η αρχή. Προειδοποιήσαμε ήδη τους αρμόδιους να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους, πριν να είναι αργά. Αν δεν το πράξουν, θα το πράξει η ΑΕΚ με όλα τα μέσα που διαθέτει».

Πάντως, θα είναι σημαντικό λάθος για τους «κιτρινόμαυρους» τα βάσιμα παράπονά τους να καλύψουν τις εγγενείς αδυναμίες και να μην ασχοληθούν με τη βελτίωσή τους. Από κει και πέρα οι αρμόδιοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα, επιχειρούν να ξεπεράσουν τον εκνευρισμό τους και να πείσουν εαυτούς και αλλήλους (παίχτες) να συγκεντρωθούν στο ντέρμπι που έπεται. Την Κυριακή υπάρχει ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ θέλουν να παρουσιαστούν όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Ωστε να πάρουν τους τρεις πόντους και να βελτιώσουν πολλά (ψυχολογικά και βαθμολογικά).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ