Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«SHELL»
Στη «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ» πρατήρια και αποθήκες

Με την υπογραφή, χτες, της συμφωνίας εξαγοράς των εμπορικών δραστηριοτήτων της «SHELL» στην Ελλάδα («SHELL HELLAS ΑΕ») από τη «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ», έναντι συνολικού τιμήματος 245,6 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε για την ώρα η ανακατάταξη της αγοράς πετρελαιοειδών που είχε ξεκινήσει με την εξαγορά από τα ΕΛΠΕ των δραστηριοτήτων και πρατηρίων της BP.

Η συμφωνία, που τελεί υπό την αίρεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την έγκριση των αρμόδιων εποπτικών αρχών, περιλαμβάνει: Τη διακίνηση και εμπορία καυσίμων μέσω του δικτύου των περίπου 700 πρατηρίων καυσίμων που φέρουν το σήμα της «SHELL». Τις ιδιόκτητες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις καυσίμων 137.000 κ.μ. σε Καλοχώρι, Αμφιλοχία, Πέραμα, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο. Την ανάμιξη και παρασκευή λιπαντικών στο Πέραμα. Το 49% της εμπορίας αεροπορικών καυσίμων. (Το υπόλοιπο 51% παραμένει στην κατοχή της «SHELL»). Το τίμημα για όλα αυτά φτάνει τα 219,1 εκατ. ευρώ. Επίσης, έναντι 26,5 εκατ. ευρώ, η «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ» αποκτά το 100% των μετοχών της «SHELL GAS ΑΕΒΕ ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ», της εταιρείας υγροποιημένου αερίου. Το σήμα της «SHELL» θα παραμείνει στα πρατήρια για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Η εταιρεία «Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ» αποκτά την αντιπροσώπευση και διανομή στην Ελλάδα των λιπαντικών της «SHELL» έναντι 14 εκατ. ευρώ, από τις αρχές του 2010.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «SHELL», οι συμφωνίες απορρέουν από τη γενικότερη στρατηγική του Ομίλου, ο οποίος δίνει έμφαση «στην ανάπτυξη του τομέα έρευνας και παραγωγής και στην κερδοφορία του τομέα διύλισης και εμπορίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ