Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Προχωράει η οργάνωση του εορτασμού του Πολυτεχνείου

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης και της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη πραγματοποιήθηκε προχτές στην Πάτρα σύσκεψη φορέων για τον εορτασμό στην πόλη της 27ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και κατέληξε ο τριήμερος εορτασμός να κορυφωθεί με αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στην πλατεία Γεωργίου.

Ανάμεσα στους φορείς που πήραν μέρος στη σύσκεψη ήταν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας, οι σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ, εκπολιτιστικοί σύλλογοι, η ΠΕΑΕΑ Πάτρας, συνταξιούχοι, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.

Στο αγωνιστικό πλαίσιο του εορτασμού, που έχει κεντρικό σύνθημα «Το Πολυτεχνείο ζει», διατυπώνονται τα αιτήματα του λαού της πόλης ενάντια στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, η απαίτηση να φύγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά. Παράλληλα, εκφράζεται συμπαράσταση στο λαό της Παλαιστίνης, το αίτημα για ενιαία και ανεξάρτητη Κύπρο και η γενικότερη διάθεση των μαζικών φορέων να ανατραπεί η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Τέλος, στο χώρο του Πανεπιστημιακού Παραρτήματος που εξελίχθηκε η ηρωική εξέγερση των φοιτητών το 1973, αποφασίστηκε να στήσει αντιιμπεριαλιστικό περίπτερο η Επιτροπή Ειρήνης και άλλοι φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ