Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΤΕΕ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
«Απολογήθηκαν» με κινητοποίηση

Αποχή από τα μαθήματα και παράσταση διαμαρτυρίας στην πταισματοδίκη Κορίνθου πραγματοποίησαν χτες οι μαθητές του σχολείου

Με μια δυναμική και μαζική αποχή από τα μαθήματά τους και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο «απολογήθηκαν» χτες οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ Λουτρακίου στην πταισματοδίκη Κορίνθου, η οποία κάλεσε σε απολογία το περσινό 15μελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου.

Συγκεκριμένα, η πταισματοδίκης Κορίνθου κάλεσε σε απολογία το περσινό 15μελές μαθητικό συμβούλιο, γιατί στις 18 Οκτώβρη του 1999 οι μαθητές είχαν καταλάβει το σχολείο τους, υλοποιώντας τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους. Τους μαθητές μήνυσε ο διευθυντής του σχολείου Β. Βλάσσης και η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι μαθητές είναι «διατάραξη οικιακής ειρήνης». Χτες οι μαθητές του σχολείου, διαμαρτυρόμενοι για τη δίωξη των συμμαθητών τους, απείχαν από τα μαθήματά τους και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην πταισματοδίκη Κορίνθου, στην οποία και παρέδωσαν ψήφισμα.

Σ' αυτό τονίζουν ότι η νέα σχολική χρονιά βρίσκει την κυβέρνηση περισσότερο στριμωγμένη από ποτέ και γι' αυτό «μετά τους εισαγγελείς και τα ΜΑΤ πέρσι, άρχισε φέτος τους ελιγμούς. Εκανε βήματα πίσω στη μεταρρύθμισή της για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια. Τρέμει μπροστά στη συνέχιση και φέτος του αγώνα μας». Γι' αυτό άλλωστε «έχει βάλει μπροστά διευθυντές, αστυνομία και το μηχανισμό της για να μας αναχαιτίσει. Γι' αυτό καλούνται σε απολογία τα περσινά μέλη του 15μελούς, οι μαθητές που υλοποίησαν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων».

«Περίμεναν πότε θα σηκώσουμε το κεφάλι για να μας τραβήξουν το αυτί. Ομως είναι πολύ γελασμένοι. Και φέτος θα ακουστεί δυνατά: Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία. Οι μαθητές θα αποδείξουν ότι η τρομοκρατία δεν περνάει. Με τους αγώνες μας μεταρρυθμίστηκε η μεταρρύθμιση. Εμπρός να την καταργήσουμε. Με μαθητικό κίνημα οργανωμένο, μαζικό, συντονισμένο. Με αγωνιστές μαθητές στα 15μελή μαθητικά συμβούλια για διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας», τονίζεται στο ψήφισμα.

Τα εναπομείναντα μέλη του 15μελούς και οι πρόεδροι των τμημάτων καλούν τους συμμαθητές τους απ' όλα τα σχολεία σε συντονισμό, σήμερα στις 2 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.

Ερώτηση του ΚΚΕ

Ερώτηση για τον αυταρχισμό στην εκπαίδευση κατέθεσαν χτες προς τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης οι βουλευτές του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης και Αντ. Σκυλλάκος. Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρονται στο κρούσμα αυταρχισμού στο Νομό Κορινθίας και ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς εάν θα συνεχίσει η κυβέρνηση να εφαρμόζει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που σηματοδοτεί την κατάφωρη παραβίαση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, που φτάνει μέχρι την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ