Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διώξεις σε τέσσερις συλληφθέντες

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος βάσει του τρομονόμου (άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα) ασκήθηκαν εναντίον των τεσσάρων συλληφθέντων (20 ως 21 χρόνων) σε σπίτια σε Χαλάνδρι και Γαλάτσι. Επίσης, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, αποφασίστηκε η έκδοση εντάλματος για τη σύλληψη άλλων έξι υπόπτων. Η εισαγγελέας Ελένη Ράικου εξέδωσε διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων καθώς και των προσώπων τους.

Υπενθυμίζεται ότι προχτές το βράδυ μετά από έφοδο της Αστυνομίας στα συγκεκριμένα σπίτια βρέθηκαν εκρηκτικά, όπως ένας ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός, μηχανισμοί σε συσκευασίες, εξαρτήματα συναρμολόγησης μηχανισμών, υπολογιστές και έντυπο υλικό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κατοικία στο Χαλάνδρι «χρησιμοποιείτο ως κρησφύγετο μελών εγκληματικής οργάνωσης», ενώ «για όλους τους συλληφθέντες υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων».

Η δίωξη που ασκήθηκε από την εισαγγελέα αφορά τα αδικήματα: της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, έκρηξης από κοινού, διακεκριμένων φθορών, παραβάσεων του νόμου περί εκρηκτικών και προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση. Η κατηγορία της έκρηξης αφορά τις επιθέσεις στις οικίες του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Π. Χηνοφώτη και της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λ. Κατσέλη. Την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη οι συλληφθέντες παραπέμπονται να απολογηθούν στον ανακριτή. Μέχρι τότε κρατούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ