Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΛΑ.Ο.Σ.
Θέσεις και προτάσεις με άρωμα ναφθαλίνης...

Ξέχειλη από εθνικισμό και λαϊκισμό, η χτεσινή διακαναλική συνέντευξη Τύπου του Γ. Καρατζαφέρη

Λόγο έντονα χρωματισμένο απ' τον εθνικισμό και το λαϊκισμό διατύπωσε χτες στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, μην παραλείποντας να βάλλει εκ νέου κατά των μεταναστών και να «κλείσει το μάτι» στο μεγάλο κεφάλαιο, με προτάσεις για ενίσχυση της κερδοφορίας του. Σε μια εθνικιστική έξαρση, ο Γ. Καρατζαφέρης έφτασε να ισχυρίζεται πως η «Θράκη δεν έχει απελευθερωθεί» και πως «η Ηπειρος είναι μία και η Βόρεια δεν έχει απελευθερωθεί», να δηλώνει ότι «η μεγάλη ιδέα έχει μιλήσει στην καρδιά του» και να απευθύνει κάλεσμα «να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν»!

Δείχνοντας τα δόντια του στους μετανάστες, τους κατηγόρησε ότι «παίρνουν τις δουλειές απ' τους Ελληνες», αλλά και για τα χρήματα που στέλνουν στις οικογένειές τους απ' την «λιγότερο ή περισσότερο τίμια δουλειά τους», επειδή αυτά δεν μπορούν να φορολογηθούν! Κουβέντα δεν είπε, όμως, για το μεγάλο κεφάλαιο, που καρπώνεται τον πλούτο που παράγουν οι μετανάστες εργάτες, ανασφάλιστοι σε μεγάλο βαθμό και χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα. Ζήτησε να ληφθούν ακόμα αυστηρότερα μέτρα εναντίον τους και στο όνομα της «πάταξης της λαθρομετανάστευσης» απηύθυνε κάλεσμα στην ΕΕ να αναλάβει εκείνη τη φύλαξη των συνόρων της χώρας!

Με δικαιολογία την αντιμετώπιση της κρίσης ζήτησε μέτρα, ώστε να εισρεύσουν στην αγορά τα χρήματα της «παραοικονομίας», για τα οποία πρότεινε «να έρθουν 3 χρόνια αφορολόγητα και δε θα ρωτηθούν πού τα βρήκαν»! Εκτός απ' το μεγάλο κεφάλαιο, «έκλεισε το μάτι» και στην Εκκλησία, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να «φορολογείται ό,τι παράγει πλούτο» και πως η Εκκλησία δεν ασκεί επιχειρηματική δράση.

Στο πλαίσιο της γενικότερης αντιδραστικής του πολιτικής, πρότεινε «σπουδές και στρατιωτική θητεία μαζί». Ωστόσο, ούτε λέξη δεν βρήκε να πει για το γεγονός ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο των γενικότερων νεοταξίτικων σχεδιασμών, μετατρέπονται σταδιακά σε μισθοφορικές, με αποστολή όχι τη φύλαξη των συνόρων, αλλά τη συμμετοχή και στήριξη ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ούτε, φυσικά, επέκρινε το γεγονός ότι η εμπορευματοποίηση της Παιδείας ωθεί χιλιάδες νέους να αναζητούν παράλληλα με τις σπουδές τους εργασία για να αντεπεξέλθουν στο τεράστιο κόστος της κατ' ευφημισμόν δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

Κατά τα λοιπά, οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. εξαντλούνται στη μείωση κατά 1 μονάδα του ΦΠΑ. Στο διαχωρισμό των υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, στη συγχώνευσή τους οφείλεται η «αταξία στα οικονομικά της χώρας». Μέτρα για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και αλλαγή στάσης απέναντι στον Αλμούνια, αφού κατά τον Γ. Καρατζαφέρη η χώρα δε δεσμεύεται απ' τη συμμετοχή της στην ΕΕ στην εφαρμογή μιας συγκεκριμένης αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά τα προβλήματα προκαλούνται λόγω του ότι «πηγαίνουμε σ' αυτόν ικέτες και δεν απαιτούμε»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ