Κυριακή 11 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Θύματα της πολιτικής ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Eurokinissi

Οι απαράδεκτες, απάνθρωπες, συνθήκες κράτησης των 200 μεταναστών στο αεροδρόμιο «Ελευθ. Βενιζέλος», κυρίως από το Πακιστάν, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Πίσω από τις άθλιες συνθήκες και τους εκατοντάδες μετανάστες που στοιβάζονται στα κέντρα κράτησης, βρίσκεται η πολιτική που τους ακολουθεί σε κάθε βήμα της ζωής τους. Η πολιτική, που τους ξεριζώνει από τις πατρίδες τους, είναι ίδια μ' αυτήν που τους στέλνει πίσω από τα κάγκελα στις χώρες προορισμού. Είναι η πολιτική αυτή που, από τη μια, τους θέλει φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό και, από την άλλη, τους «πετάει» στα κέντρα κράτησης, χαρακτηρίζοντάς τους «λαθραίους».

Η ΕΕ, με την απόλυτη στήριξη τής μέχρι πρότινος κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και την ουσιαστική στήριξη του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης - που αναμένεται να διαδραματίσει ουσιαστικότερο ρόλο ως νέα κυβέρνηση - και έχοντας άξιους υποστηρικτές το ΛΑ.Ο.Σ, το ΣΥΝ και διάφορες ΜΚΟ, έχει καταστεί εμπνευστής και πρωτεργάτης στο τσάκισμα και των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους, χρησιμοποιώντας τον ψευδεπίγραφο μανδύα του «υπερασπιστή των μεταναστών»! Ετσι, όταν έχει ανάγκη από εργατικό δυναμικό που θα δουλεύει δίχως κανένα δικαίωμα, κάτω από τις πλέον άθλιες συνθήκες και με χαμηλά μεροκάματα, τότε, «ανοίγει» τη στρόφιγγα και δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες. Οταν, όμως, από την άλλη, τα καπιταλιστικά συμφέροντα κρίνουν ότι δεν υπάρχει άλλο αυτή η ανάγκη του κεφαλαίου, τότε, η «κάνουλα» κλείνει και εξαπολύεται ένα διαρκές κυνήγι κατά των μεταναστών.


Eurokinissi

Οι μετανάστες ασφαλώς και δεν έχουν έρθει στη χώρα μας για ...τουρισμό. Ερχονται κυνηγημένοι από τους πολέμους που έχουν εξαπολύσει οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στη γειτονιά τους, όχι με το «όνειρο» μιας καλύτερης ζωής, αλλά, απλά, με το «όνειρο» της ...ζωής. Ωστόσο, στις χώρες προορισμού και - φυσικά - στη χώρα μας, εκείνο που τους περιμένει είναι ανελέητο κυνηγητό. Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μιλούσε ως αντιπολίτευση για «μηδενική ανοχή». Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εξαπολύσει άγριο κυνήγι σε βάρος τους, ενώ το ΛΑ.Ο.Σ. όξυνε την αντιμεταναστευτική του ρητορεία. Στην πράξη, λοιπόν, υλοποιείται βήμα προς βήμα όλο το πακέτο των αντιδραστικών, αντιμεταναστευτικών μέτρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα οποία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ συνυπέγραψαν, συναποφάσισαν και σύμφωνα με τα οποία αναμένονται ακόμη πιο σκληρά μέτρα κατά των μεταναστών.

Οι έγκλειστοι μετανάστες είναι τα θύματα αυτής ακριβώς της αντιμεταναστευτικής πολιτικής των ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός ότι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων χρησιμοποιείται από τις κυβερνήσεις ως πρόσχημα για να τους στέλνει στα κέντρα κράτησης και να τους επαναπροωθεί. Ομως, το γεγονός ότι οι μετανάστες δεν έχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα δεν είναι καθόλου δική τους ευθύνη. Οι άνθρωποι αυτοί, κυνηγημένοι, αγωνιούν για να αποκτήσουν ένα χαρτί το οποίο θα τους δώσει την πολυπόθητη άδεια παραμονής και το δικαίωμα στην εργασία.


Eurokinissi

Η πολιτική αυτή έχει και συνέχεια. Επιδιώκουν να πείσουν τους Ελληνες εργαζόμενους πως για όλα τα δεινά τους φταίνε οι μετανάστες. Οι Ελληνες εργάτες δεν πρέπει να πέσουν στην «παγίδα». Οσο θα χειροτερεύει η θέση των μεταναστών, όσο αυτοί θα μετατρέπονται σε μια μάζα σκλάβων χωρίς κανένα στοιχειώδες δικαίωμα, όσο θα αυξάνει η εκμετάλλευσή τους, τόσο θα χειροτερεύει και η θέση των Ελλήνων εργατών. Ο κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών, απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, που, αμέσως μετά τις εκλογές, προβάλλει ακόμη πιο έντονη, είναι απαραίτητος...


Κώστας ΤΡΑΚΟΣΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ