Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΠ
Συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία

Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις ενάντια στην παράδοση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στην κινεζική πολυεθνική «COSCO» οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά, με νέα 48ωρη απεργία που ξεκινά σήμερα, με χτεσινή απόφαση που πάρθηκε κάτω από την καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από την 1η Οκτώβρη.

Ωστόσο, η Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ενωση Λιμενεργατών, στις οποίες πλειοψηφούν οι συμβιβασμένες παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ, φροντίζουν να προσαρμόζουν τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της «ανταγωνιστικότητας» και της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Καθαρή απόδειξη αποτελούν τα αιτήματα που προβάλλουν, όπως το «πάγωμα» της εγκατάστασης της πολυεθνικής στον ΣΕΜΠΟ και επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης της παραχώρησης. Οσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, πέρα από το γεγονός ότι ως προηγούμενη κυβέρνηση έστρωσε το θεσμικό πλαίσιο στην κυβέρνηση της ΝΔ να παραδώσει το ΣΕΜΠΟ στις πολυεθνικές, τώρα - λίγες μέρες μετά τις προεκλογικές καταγγελίες του για τη σύμβαση παραχώρησης, ώστε να αρπάξει την ψήφο των εργαζομένων - επιβραβεύει αυτούς που «χειρίστηκαν» την όλη υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του ΣΕΜΠΟ. Λέει πολλά, για παράδειγμα, η ανάδειξη στη θέση του διευθυντή του νομικού συμβουλίου του πρωθυπουργού του δικηγόρου Χάρη Μπαμπούκη, ο οποίος ήταν νομικός σύμβουλος της COSCO.

Οι αγωνιστικές παρατάξεις «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων Λιμανιών» και «Ενότητα Λιμενεργατών» από την πρώτη στιγμή των κινητοποιήσεων κατήγγειλαν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες για την τακτική τους. Καλούν τους εργαζόμενους του ΟΛΠ να συμμετέχουν μαζικά στις απεργίες, διεκδικώντας την επαναφορά του ΟΛΠ κάτω από κρατικό έλεγχο, λιμάνια 100% αποκλειστικά δημόσια, που να εξυπηρετούν τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας και όχι των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ