Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκρηκτικά τα προβλήματα

Σε κινητοποιήσεις γονείς και μαθητές

Πολύμορφες κινητοποιήσεις μαθητών και γονιών στη Θεσσαλονίκη έχουν προκαλέσει, για άλλη μια χρονιά, οι ανεπαρκείς σχολικές υποδομές. Εξαιτίας της αντιεκπαιδευτικής, αντιλαϊκής πολιτικής, που εφαρμόζεται εναλλάξ από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, αλλά και τους ντόπιους εκφραστές τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα είναι εκρηκτικά.

Καταλήψεις στα σχολεία τους πραγματοποιούσαν μέχρι χτες οι μαθητές του 7ου Λυκείου και του 7ου Γυμνασίου του Αγίου Παύλου, οι μαθητές των τριών Λυκείων, τριών Γυμνασίων και του 1ου ΕΠΑΛ του Δήμου Πολίχνης, καθώς και οι μαθητές του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στα δύο σχολεία του Δήμου Αγίου Παύλου οι μαθητές κάνουν μάθημα σε υπεράριθμα τμήματα, ενώ τα σχολεία της Πολίχνης λειτουργούν στην πλειοψηφία τους σε διπλοβάρδια εξαιτίας της έλλειψης σχολικών υποδομών, που να καλύπτουν τις ανάγκες. Για αυτά ακριβώς τα προβλήματα, τα οποία στο Δήμο Πολίχνης αντιμετωπίζουν από το Νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο, με πρωτοβουλία του Δήμου Πολίχνης διοργανώνεται σύσκεψη φορέων για τη σχολική στέγη, τη Δευτέρα 12/10, στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης.

Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου του Δήμου Χορτιάτη διοργανώνει συναυλία την ερχόμενη Κυριακή 11/10, στις 7 μ.μ., έξω από το Δημαρχείο Χορτιάτη. Οπως σημειώνει ο Σύλλογος, στο Ασβεστοχώρι, το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο, με σύνολο 400 μαθητές, έχουν ένα σχολικό κτίριο με δώδεκα αίθουσες. Για να χωρέσει το σύνολο των μαθητών, έχουν μετατρέψει αποθήκες, γραφεία, εργαστήρια σε αίθουσες διδασκαλίας, νοικιάζουν χώρους καταστημάτων και έχουν μετατρέψει το υπόγειο σε εστιατόριο των δύο Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων. Στο μεταξύ στη συνάντηση, που είχε, χτες, ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Εξοχής του Δήμου Χορτιάτη, με τον αντινομάρχη Θεσσαλονίκης, Δ. Ψωμιάδη ...η επίλυση του προβλήματος του σχολείου παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Το Δημοτικό στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1950, που δεν επαρκεί, ενώ η αύξηση του πληθυσμού της Εξοχής θα διογκώσει το πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ