Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΦΟΥΛΓΚΟΡ»: Σε δύο απολύσεις προχώρησε η πολυεθνική εταιρεία καλωδίων «FULGOR» (Κόρινθος), ιταλικών συμφερόντων, επικαλούμενη τη μείωση παραγγελιών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, ανακοίνωσε στους περίπου 450 εργαζόμενους, ότι από 1η Νοέμβρη θα κάνει χρήση της σχετικής νομοθεσίας για απολύσεις εργαζομένων, αναφέροντας πως το 50% του υπαλληλικού προσωπικού θα απολυθεί.

«ΠΙΛΟΥΞ»: Εξώδικο στο οποίο χαρακτηρίζει καταχρηστική την επίσχεση εργασίας (που ξεκίνησαν διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 5 μηνών) έστειλε η εργοδοσία στους εργαζόμενους, απειλώντας πως αν μέσα σε τρεις ημέρες δεν επιστρέψουν στη δουλειά θα τους απολύσει.

«ΣΤΗΜΠΕΘΕΡΜ»: Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, διεκδικώντας δεδουλευμένα 5 μηνών. Χτες συζητήθηκε στα δικαστήρια του Κιλκίς, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει ζητώντας την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του εργοδότη για να εξασφαλιστούν όσα τους οφείλει. Εκπρόσωποι της εταιρείας κατέθεσαν αίτηση με την οποία τελικά εκδόθηκε προσωρινή διαταγή από τα δικαστήρια, ώστε να μην εκτελεστεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων σε περίπτωση που δικαιώνει τους εργαζόμενους, μέχρι να συζητηθεί η αίτηση που έχει καταθέσει για υπαγωγή της στο άρθρο '99, που αφορά ουσιαστικά προπτωχευτική διαδικασία.

ΣΕΜΠΟ: Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στην παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του ΟΛΠ στην COSCO. Το Σαββατοκύριακο θα απέχουν από την εργασία. Με χτεσινή του επιστολή, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος αξιώνει από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ληφθούν μέτρα κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ